How to wear | Ton sur Ton

how-to-wear-ton-sur-ton-9

 

Ton sur ton literally means tint on tint. By this contrast you use different shades of 1 color (like dark grey with light grey, or light green with green in one shade darker)…………

I think it’s great when this is succesfully applied as in these pictures.

At first it is important that you know if you are a warm-type or a cool-type. As a result, you will know which colors will give your skin the glow and the sparkle in your eyes. For example; yellow, orange and red are warm colors. Turquoise, green and blue are cool colors.

I am a cool-type. The colors of the outfits on these pictures suits me the best and they will look beautiful on my skin, with eyes and haircolor. Actually I have to wear colors such as grey, off white, (light) blue and light pink more because they suits me better than black and white. As you may have seen in my outfit post from yesterday, I was wearing cool colors. From now on I will use the tonal contrast more often because I love this!!

What do you think of ton sur ton? Do you like it?

Lots of love,

Chris

Ton sur ton betekend letterlijk tint op tint. Het is een contrast waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende nuances van 1 kleur die erg dicht bij elkaar liggen. Ik vind het geweldig wanneer dit goed is toegepast zoals op deze foto’s.

Belangrijk hierbij is dat je weet van jezelf of je een warm- of koel type bent. Hierdoor weet je of warme- of koele kleuren jouw het mooist staan. Geel, oranje en rood zijn bijvoorbeeld warme kleuren. Turqoise, groen en blauw zijn koele kleuren.

Zelf ben ik een koel type. Bij mij passen de kleuren van de outfits van de foto’s het mooist bij mijn huidskleur, haar en ogen. Kleuren zoals grijs, gebroken wit, (licht) blauw en roze zou ik eigenlijk meer moeten dragen. Zoals je gisteren in mijn outfit post hebt kunnen zien draag ik hier koele kleuren. Ik ga meer gebruik maken van het ton-sur-ton contrast omdat ik het waanzinnig mooi vind!!

Wat vindt jij van dit contrast?

how-to-wear-ton-sur-ton-51

how-to-wear-ton-sur-ton-2

 

how-to-wear-ton-sur-ton-7

 

how-to-wear-ton-sur-ton-3

how-to-wear-ton-sur-ton-4

how-to-wear-ton-sur-ton-6

 

how-to-wear-ton-sur-ton-8

 Pictures from // Pinterest // ByLotte.nl// Perfectly Basics

 6 Comments

Comments are closed.