Friday’s Favorites #2

 

Friday’s Favorite; elke vrijdag een overzicht van mijn favoriete on- en offline shops, tofste hotspots, leukste reisbestemmingen en de nieuwste trends!

Deze vrijdag: mijn favoriete ontbijt adresjes in Rotterdam.

 

 

 

 

 

Voor de allerlekkerste koffie van Rotterdam moet je bij Hopper zijn. Bijna alles dat je hier kunt eten en drinken wordt zelf gemaakt; van het branden van de koffiebonen tot het bakken van het eigen zuurdesem brood.
Inmiddels is er een tweede vestiging in Rotterdam geopend en is Hopper een waar begrip. Leuk adresje ook om met je kids naartoe te gaan. Boven is er een speelhoek en kunnen zij lekker spelen terwijl jij geniet van de beste cappucino mét brownie in town!
Hopper, Schiedamse Vest 146, Rotterdam.
Openingstijden: ma-vr vanaf 08.45 uur en in het weekend vanaf 10 uur.

 

 

 

 

 

Bij Stroop moet je denken aan koffie, stroopwafels en design. Maar je kunt er ook een strosti (een tosti met stroop en spek) of een broodje bestellen. Er is een grote mand met spelletjes waarmee je prima de zondagmorgen door kunt komen. En ook aan de kids is gedacht; er is een blokkenhoek, kinderkoffie en kleine stroopwafeltjes. Like!
Stroop, Mathenesserweg 21b, Rotterdam.
Openingstijden: do-za vanaf 10 uur en zondag vanaf 12 uur.

 

 

 

 

 

Nog niet zo lang is La Buvette een nieuwe hotspot in het centrum van Rotterdam. In het monumentale Erasmushuis waar je uitkijkt over de Coolsingel, is het prima toeven op een vrije ochtend. Ontbijten kun je er met croissants, yoghurt en overheerlijke pancakes.
La Buvette, Coolsingel 104, Rotterdam.
Openingstijden: ma-vr vanaf 8 uur, zaterdag vanaf 11 uur en zondag vanaf 12 uur.

 

 

 

 

 

Bar bistro BOMM staat voor ‘The Best of MoMents”. Een urban chic restaurant waar je goed kunt eten en drinken. Kom je hier ontbijten dan kan het ontbijt meteen door voor een lunch.
BOMM, Oudedijk 217b, Rotterdam.
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag vanaf 11.30 uur.

 

 

 

 

 

Op zoek naar een plek waar je de hele dag door ontbijt en koffie kunt krijgen? Dan wordt Lilith jouw nieuwe hangout. Geopend vanaf 7 uur in de ochtend totdat het gezellig is :))
Ideaal voor de winterse ochtenden en regenachtige dagen. Ontbijt met Eggs Benedict, pancakes met stroop en fruit, veel zalm en quinoa voor de gezonde mornings.
Lilith, Mauritsstraat 217, Rotterdam.
Openingstijden: di-vr vanaf 7 uur, za-zo-ma vanaf 08.30 uur.

 

 

 

 

 

Dit is de plek waar ik als kind ging zwemmen en urenlang in de wildwaterbaan kon vertoeven. En nu is het omgetoverd tot een uniek restaurant, bar, stadspark, koffiebranderij en terras.
Aloha gevestigd in het bekende zwembad Tropicana is the place to be wanneer je wilt zijn op één van de mooiste plekjes van Rotterdam. Met uitzicht over de Maas geniet je hier van goede koffie, heerlijke lunch en dinergerechten en fijne drankjes. Hotspot!
Aloha, Maasboulevard 100, Rotterdam.
Openingstijden: alle dagen geopend vanaf 12 uur.

Geniet van je weekend! Tot maandag!

Liefs,

Chris