Style tips | Comfortabel op het strand

Stijltip voor een comfortabele bikini

WHAT TO WEAR

Zo aangekomen in de lente en met uitzicht op de zomer begint het bij mij elk jaar weer te kriebelen. Want zoals elke zomer is die beach body opnieuw nét weer niet gelukt. Maar binnenkort mag ik dan toch wel voor de eerste keer naar het strand. Dus wat doe ik aan? Waar komt mijn figuur mooi in uit? En wat is naast stijlvol ook nog een beetje fashionable?

Wat betreft strandkleding merk ik elk jaar weer dat ik dit het minst leuke vind om mee bezig te zijn. En ook om te shoppen. Want zeg eerlijk; in de meeste paskamers is dat licht killing (niet te verwarren met een ‘killer body’ hahaha).
Shoppen voor een bikini doe ik dan ook niet graag offline. Ik bestel liever zoveel mogelijk maten en setjes online, zodat ik thuis (zonder een meekijkende verkoopster) kan passen en kijken naar wat mij het beste staat en wat het beste bij me past.
Dit “proces” gaat vaak gepaard met een hoop frustatie. Want meestal zit het juiste setje er niet bij.
Gelukkig heb ik dan altijd als back-up nog mijn oude bikini’s (die inmiddels al dus behoorlijk wat jaartjes mee gaan).

Nog even een kleine noot over die beach body…het is niet dat ik geheel ontevreden ben. Een aantal jaar geleden was ik namelijk iets fanatieker in de sportschool en was dit ook duidelijk zichtbaar. Ik kan je zeggen dat dit een hele hoop scheelt. Want een maatje meer of minder maakt mij niet zoveel uit, zo lang ik maar een beetje goed in mijn vel zit (en dit mag je letterlijk nemen ;)) vind ik het er al een stuk beter uit zien.

HOE VOEL JE JE COMFORTABEL OP HET STRAND

Je comfortabel voelen op het strand heeft niets te maken met een maat 36 of een maat 46. Vrouwen met een kleinere maat voelen zich over het algemeen zelfs vaker onzeker in bikini dan vrouwen die voller zijn. Waarschijnlijk heeft dat alles te maken met acceptatie. Accepteer je lichaam zoals hij is en je gaat jezelf ook anders bekijken in de spiegel.

Wel zijn er een aantal tips die ik je kan meegeven om je goed te voelen in je strandkleding. Deze gelden voor elke maat en voor elke leeftijd..

MIJN TIPS:

  • bekijk jezelf in de spiegel en bekijk wat je het mooiste vindt aan jezelf. Leg hier het accent op. Bijvoorbeeld: vind je je ogen het mooiste en je lijf minder? Zorg er dan voor dat je ogen eruit springen. Dit kan door middel van een mooie oogmake-up maar ben je hier minder van of hou je op het strand van naturel? Ga dan voor een super toffe zonnebril. Investeer hier ook in, want dit is letterlijk jouw eyecatcher. 
  • smeer je lichaam in met verzorgende producten. Scrub, smeer en smeer. Hierdoor krijgt je huid een natural glow en zie je minder oneffenheden. Simpel maar werkt altijd!
  • investeer in een mooi strandjurkje. Vind je je benen minder? Ga dan voor een luchtige maxi dress of rok. Ga voor mooie materialen die soepel vallen zoals katoen, viscose of zijde. Kies een basic kleur (zwart, wit of grijs). Hier heb je jarenlang plezier van. 
  • drink veel, heel veel, water! Dit is mijn absolute tip tegen cellulite. Natuurlijk geen wondermiddel maar geloof me, het wordt echt minder!
  • ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een bikini van € 100 lijkt misschien veel geld maar dit is jouw volledige outfit wanneer je een dagje naar het strand of zwembad gaat. Een duurdere bikini of een duurder badpak betekent vaak ook een mooiere pasvorm en betere kwaliteit. Zit beter (en vele malen mooier!) en gaat veel langer mee. Investment piece!

En last but not least…voor alle ladies geldt; iedere vrouw is mooi en mag zich laten zien. Of je nu een maat 36 hebt of een maat 46. Zelfverzekerdheid is je mooiste outfit, en een goed passende bikini of badpak vult dit alleen maar aan :))

Have fun on the beach!

Liefs, Chris