Men Style | Dit zijn de do’s en dont’s voor het dragen van sokken

 

HOW TO WEAR SOCKS

In de zomer draag je je schoenen het liefst zonder en nu het kouder wordt is het niet langer een stijl-dingetje maar wordt het dragen van sokken pure noodzaak. En ondanks dat er tegenwoordig veel meer kan en mag, zijn er wel een aantal stijlregels voor het dragen van sokken.

 

Dit zijn de do’s en dont’s:

 

NOOIT TE KORT

De eerste tip die ik je mee wil geven is misschien ook wel meteen de meest belangrijke….sokken mogen nooit te kort zijn.
Zeker onder een kostuum of pantalon moet een sok tot minstens de helft van de kuit reiken. Een stukje huid (met of zonder beenhaar) is echt not done!

WITTE SPORTSOKKEN

Wat vind je van de witte sportsok? Je weet vast wel dat deze vroeger alleen waren toegestaan in de sportschool. Maar wist je ook dat je tegenwoordig steeds vaker witte sportsokken kunt dragen naar informele gelegenheden (lees: casual).
Om je een beeld te geven hoe je deze dan het beste kunt dragen: in combinatie met een jeans, een lage sneaker en opgerolde pijpen. Rol de sok wat naar beneden zodat je geen nerdy look creëert.
En draag nooit, maar dan ook echt nooit, witte sportsokken onder een pak of pantalon. De combinatie van witte sportsokken met nette schoenen kan écht niet.

KLEUR EN PRINTS

Hou je van een kleurtje of van een printje? Zorg er dan wel voor dat de kleuren van de sok terug komen in de das of het pochet wanneer je deze sokken draagt bij een pak.
Bij een casual outfit kan er natuurlijk veel meer, maar het mooiste is wel wanneer je je outfit in één kleurtint draagt en je de sokken de eyecatcher van je outfit laat zijn.

 

 

MIX & MATCH

Probeer je sokken te matchen met het ondergoed dat je draagt. Want net als bij vrouwen geldt; styling begint bij de ondermode.
Draag je zwarte boxershorts? Ga dan ook voor een donkere sok. Draag je een boxershort met een print? Ga dan voor een kleur sok die terug komt in je short. Door je sokken te matchen met je boxershorts voelt je outfit altijd “af”. 

BUSINESS DRESSCODE

Draag je een kostuum? Kies een kleur sokken die overeenkomt met het pak of ga voor een tint donkerder. Dan zit je altijd goed!

NO SOCKS

Geen sokken? Ga voor the Italian way; een slim fit pantalon met een iets te korte pijp, trendy! 

Liefs, Chris