Hoe draag je de trend…..Oversized

 

WHAT’S TRENDING….

Modetrends volgen zich in rap tempo op. Want waar er vroeger nog maar 4 collecties per jaar waren (voorjaar, zomer, herfst en winter), liggen er tegenwoordig wel iedere maand nieuwe collecties in de winkel.
In de fast fashion winkels zoals H&M en Zara is dit ook zo. Hier kun je met gemak iedere maand winkelen en steeds weer een compleet nieuwe collectie shoppen. 

Snel wisselende collecties betekenen ook nieuwe modetrends….Per seizoen zijn er een aantal “hoofd trends” en een heleboel “sub trends”. Wanneer je geen modemeisje, trendsetter of trend follower bent of je gewoon heel goed bekend bent met je eigen stijl (lucky you 😉), dan ben je waarschijnlijk minder gevoelig voor al deze trends.
Vind je het leuk om mee te gaan met de trends en deze ook te dragen dan kan het best een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat deze trendy items passen bij jou en bij jouw figuur.

Hoe draag je de trend is er dan ook voor jou! Ik laat je zien hoe je de trends van nu kunt dragen in normal life en hoe je ze kunt combineren met je eigen garderobe.

OVERSIZED

Oversized is hip en hot. The bigger the better is motto. Alleen hoe word jij nu wel better maar niet bigger? Hierbij mijn tips:

  • Combineer
    Om de balans in je figuur te behouden is het belangrijk dat je grof en oversized combineert met strak en getailleerd. Hierdoor wordt je look ook vrouwelijker en ziet alles er net wat minder shabby uit. Draag een oversized blazer op een skinny jeans of strakke pantalon. Omgekeerd kan ook; een strakke top op een wijde pantalon. Super cool!

 

  • Creëer taille
    Oversized vraagt ten allen tijde om een taille. Of je nu een grove trui draagt met een rok (stop deze in je rok!), of een wijd jasje op een jeans (draag het shirt eronder ín de jeans). Taille is key bij deze trend! Het zorgt al snel voor een vrouwelijke look met een vleugje rock ‘n roll.

 

  • Draag kleur
    Ga je voor oversized, draag dan geen ton sur ton. Dit maakt dat het geheel grover en groter lijkt en je bent volledig verstopt in je outfit. Ga wel voor kleur en prints! Met prints kun je ook goed je pluspunten accentueren. Leg de focus op je taille of slanke benen. 
  •  

Liefs, Chris