Mode trends voor mannen 2018

 

MODE TRENDS MANNEN 2018

We weten allemaal dat mannen een stuk minder bezig zijn met mode dan wij vrouwen. Maar wanneer je tijdens een fashion week weleens in London, New York, Milaan of Parijs bent geweest zul je het met me eens zijn dat daar weinig van te merken is.
De street style daar is vaak over the top en helemaal conform de trends van nu. Leuk om te zien maar wat lastiger om je mee te identificeren. Er zijn namelijk slechts een handjevol mannen die dagelijks zo excentriek de straat op gaan.

Wel is het leuk om de looks te bekijken vanuit een ander perspectief. Want de outfits zijn in het geheel vaak behoorlijk heavy, maar de items op zich kunnen juist wel enorm leuk zijn en deze kunnen je ook nog eens heel veel vertellen over de trends van nu (en die er nog aan gaan komen).

Ik spotte een aantal mode trends voor mannen die ik graag met je deel :))

NORMCORE

Deze trend zet zich in 2018 door; normcore. Normcore betekent niets meer dan “normale” kleding. T-shirts, hoodies, truien, jeans en chino’s vallen allemaal onder deze naam.
Moderne mannen zullen zich steeds meer “normaal” gaan kleden en minder klassiek dan dat ze gewend waren.
Hierdoor komt er een scherpere scheiding tussen casualwear en officewear. Want aan de ene kant zien we jeans met truien, aan de andere kant maatpakken en klassiek halflange (winter)jassen.

STATEMENTS

De term normcore betekent trouwens niet dat de mode trends bestaan uit “gewone” items. De basis mag dan wel gewoon zijn (jeans, t-shirt, hoodie), maar de uitwerking ervan is allesbehalve gewoon.
De prints en dessins zijn juist over de top met opvallende bewerkingen (zoals opgestikte versieringen of afbeeldingen) en de kleuren zijn opvallend levendig voor het winterseizoen.
De topkleur van dit seizoen is rood. Daarnaast zien we veel oranje, groen, kobaltblauw, geel en natuurlijk grijs en zwart. Deze kleuren mag je ook nog eens allemaal met elkaar mixen en matchen tot een kleurrijk en creatief geheel.

MEER VOLUME

Meer volume is key dit seizoen. De broeken worden wijder, de jassen en truien worden groter. Wijd is dé trend van nu.

 

DIT MAG DE MAN NIET MISSEN IN 2018:

 • Boots
  Naast sneakers staan boots ook zeker in mijn top 3 voor mannen. Vooral de suède chelsea boots of grove boots (zoals Timberlands) zijn hot.

 

 • De perfecte jas
  Een mooie mantel mag niet ontbreken in de kast van de moderne man. Combineer deze met een slim fit jeans en chelsea boots voor dé look van dit moment.

 

 • Een mooie tas
  Kleding maakt de man, dat is een feit. Maar vergeet ook zeker deze accessoire niet; de mannen tas.  Een mooie mannen tas maakt een outfit.
  Twee opvallende tassen trends voor 2018 zijn; de supergrote tassen waar je alles in kwijt kunt, denk aan de weekendtas en de dokterstas. Naast de grote tas zijn de fanny packs, ofwel de heuptassen, een grote trend.
  Mannen dragen deze tas overigens niet op de heup maar liever crossbody. Dat maakt deze tas alweer een stuk meer geaccepteerd in mijn ogen ;))

 

Liefs, Chris