Style Tips | Peer figuur

 

De komende weken ga ik je alles vertellen over figuurtypes. Want wanneer je kleding draagt die past bij jouw figuur leg je vooral de aandacht daar waar je trots op bent en komt jouw figuur optimaal tot zijn recht.
Hierbij is het niet de kunst om dat wat je minder mooi aan jezelf vindt te verdoezelen, maar juist om de aandacht te leggen op je sterke punten.

Met als doel meer te stralen en je zelfverzekerder te voelen!

Iedere week behandel ik een figuurtype waarbij je alles leest over de kenmerken en geef ik je tips over de do’s en don’ts.

 

PEERFIGUUR

Zijn je schouders smaller dan je heupen, heb je stevige bovenbenen en ben je gezegend met brede, ronde heupen? Dan heb je waarschijnlijk een peerfiguur.

 

Kenmerken:

  • schouders zijn smaller dan de heupen
  • langer bovenlichaam
  • zichtbare taille
  • stevige bovenbenen
  • brede, ronde heupen

 

Do’s:

Probeer altijd het accent te leggen op de bovenkant. Ga voor lichte bovenkleding of tops met een print of opvallende stof. Houdt de onderkant rustig door te gaan voor effen en donkere kleuren.
Draag je graag jasjes? Kies dan een kort jasje of een jasje tot over de heupen. Rechte rokken en maxi rokken zijn perfect geschikt voor jouw figuur. En wanneer je graag rokken draagt, ga dan ook eens voor een a-lijn. Deze zullen je heel mooi staan.
Ben je juist fan van broeken en jeans? Ga dan voor een recht model of een bootcut (flared) jeans. Vooral met die laatste is jouw figuur optimaal in balans!

 

Tip!
Ga voor tops en shirts met een ronde hals of met een boothals. Deze maken je schouders optisch wat breder wat mooi in verhouding is tot je heupen!

 

Don’ts:

Leg geen accenten op je taille of daaronder zoals een heupriem of een broek die op de heupen valt. Draag ook geen broeken gemaakt van een te stugge of dikke stof. Hierdoor creëer je meer volume aan de onderkant.
Draag geen tops die helemaal aangesloten zitten. Hiermee benadruk je je heupen en benen. Ga eerder voor een losvallende top of een soepele stof.
Draag geen heupbroeken, bandplooibroeken of broeken met zakken op de heup. Harembroeken zijn voor jou ook niet geschikt.
En last but not least: draag vooral geen te strakke broeken. Liever een maat groter of één met een hoog stretchgehalte.

 

Liefs,
-♥-
Chris