De perfecte fashion dress? Maak hem zelf!

Wit zomerjurkje

FASHION WEEKS

We hebben net de laatste Fashion Week achter de rug in Parijs en ik ben nog volop aan het nagenieten van alle streetstyle foto’s.
Natuurlijk vallen een hoop outfits onder “don’t try this at home”, maar de combinaties van kleuren, prints, materialen en stoffen vind ik altijd heel tof om te bekijken.

De outfits laten vooral zien welke trends er gaan komen. De Fashion Weeks lopen namelijk een seizoen voor op die van ons. Zo stonden deze Fashion Weeks in het teken van de mode voor aw 18, dus voor de herfst en winter 2018/2019.
Tijdens de shows werden de trends geshowd voor na deze zomer die nog komen gaat. Gek eigenlijk als je je bedenkt dat het voorjaar nog moet beginnen en we alweer bezig zijn met twee seizoenen erna.

TRENDS

Wat mij opvalt aan de mode is dat deze steeds kleurrijker wordt. Heldere kleuren en veel prints staan centraal. Ook het mixen (en juist niet matchen) van kleuren en prints doen het goed. Leuk want zo kun je nog meer je eigen stijl creëeren.
Luipaard prints met streepjes en bloemenprints met ruiten. Nog nooit waren er zoveel variaties mogelijk als nu. En dat maakt de mode steeds leuker!
De kleding van de vrouw wordt ook steeds krachtiger. Er is sinds een paar jaar een verschuiving aan het ontstaan waarbij vrouwen van zich (willen) laten horen. En dit laten ze ook zien door de kleding die ze dragen. Expressief, gewaagd en met een tikkeltje humor.

DE PERFECTE FASHION DRESS

Zelf vind ik het vooral leuk om te zien welke jurken er worden gedragen en hoe ze worden gecombineerd. Maxi bloemenjurken met grove sneakers en klassieke trenchcoats die als jurk worden gedragen met een paar stoere boots.
De meeste jurken die ik super cool vind, zijn vaak niet of moeilijk in de winkel te vinden. Misschien vind je wel de print of de kleur maar is de pasvorm dan net niet en staat deze minder mooi bij je figuur.

Zo ontstond bij mij het idee om deze one of a kind jurk zelf te maken! Zelf de print uitkiezen en de stoffen en daarna aan de slag met de benodigde fournituren.
Je kunt hiervoor natuurlijk een workshop volgen of een magazine kopen en zelf aan de slag gaan. Maar hey, mocht je nu net zo a-creatief zijn als ik en ook nergens tijd voor hebben (of denken dat je nergens tijd voor hebt), dan kun je je jurk ook laten maken.
Je koopt je stoffen en fournituren online of op de stoffenmarkt en brengt deze samen met het model naar je favoriete kleermaker. Ik heb een hele goede waarbij ik zeker weet dat ze voor mij een hele mooie jurk kunnen maken. 
Tip: neem een jurkje mee wat qua model perfect is voor jouw figuur. Op basis hiervan kunnen ze jouw fashion dress helemaal op maat maken.

INSPIRATIE

Ik haal mijn mode inspiratie veel uit Pinterest maar ook nog steeds uit offline magazines, zoals de Marie Claire en de Grazia. Ik ben zelf niet zo van het kopiëren van een outfit maar krijg wel heel veel ideëen bij het bekijken van al deze creaties. Zo vind ik het nu bijvoorbeeld heel leuk om een geruite blazer te combineren met een t-shirt met felle kleur (bijvoorbeeld geel) of met een drukke print.
En ook door even de stad in te duiken en te kijken wat mensen dragen op straat krijg je enorm veel inspiratie.
Maar de Fashion Weeks staan voor mij met stip op nummer één. Ik bekijk deze looks altijd online, hier vind je de meeste en heb je ze meteen allemaal bij elkaar. Check eens de site Who What Wear bijvoorbeeld. En Le21ème is ook een topper op het gebied van streetstyle foto’s.

Get inspired!

Liefs, Chris