Dit zijn dé sieraden trends en mijn tips hoe je ze kunt dragen

ACCESSOIRES MAKEN HET VERSCHIL

Met sieraden is het net als met een tas; ze zijn beiden in staat om een simpele outfit om te toveren tot een opvallende en een chique look.
Je kunt dit bijvoorbeeld doen met één statement item, zoals een grote ketting of ring, of met meerdere sieraden die passen bij jou en waarmee je meteen jouw eigen stijl kunt laten zien.

Met sieraden geldt net als met alle items in je outfit; volg niet zomaar de trends maar kijk wat het beste past bij jou en bij je stijl.
Qua kleuren is er een verschil tussen warm en koel. Ben je een koel type? Dan staan zilveren sieraden mooier dan goud bij de ondertoon van je huid. En ben je een warm type? Dan komt goud mooier bij je uit dan zilver.

TRENDS

Natuurlijk is het altijd leuk om de trends op de voet te volgen. En daarom even een overzichtje van The hottest jewelry at the moment….

 • In gold we trust

  Goud is dé trend du moment. Of het nu een ketting is, een armband of een ring; it’s all gold baby.
  Mocht je een koel type zijn maar wil je toch graag gouden sieraden dragen? Probeer ze dan zo min mogelijk op je huid te dragen. Ga bijvoorbeeld voor een aantal gouden kettinkjes die je draagt over een trui.

 • A little bit of summer

  De zomer is voorbij maar de sieraden van nu doen ons nog een beetje denken aan de dagen op het strand met een cocktail. Ik bedoel natuurlijk de kettingen en armbanden met (gouden) schelpjes. Wanneer je ze draagt heb je meteen zin om een vakantie te boeken. 

 • The bigger the better

  Grote oorbellen zijn hot. Het liefst zo groot en opvallend mogelijk. Tip: gebruik ze als eyecatcher in je basic look.

 • Layers

  Meerdere kettingen bij elkaar (en dan bedoel ik niet de statement kettingen) blijven nog even. Mooi wanneer ze net een andere lengte hebben.

 • Coins

  Deze ken je misschien nog wel van een paar jaar geleden; de kettingen met een munt eraan. We zien ze nu nog voornamelijk in het goud maar de zilveren varianten laten niet lang meer op zich wachten.

HOW TO STYLE

Ok en dan nu over naar het leukste en belangrijkste deel; hoe match je je sieraden met jouw outfit?

 • Accent

  Net als met een kledingstuk geldt; leg het accent op de juiste plek. Met de juiste plek bedoel ik het gedeelte van je lichaam dat je graag wilt laten zien. Vind je dat je mooie handen hebt of mooie nagels? Ga dan voor veel ringen of armbanden.
  Heb je een mooie lange hals? Leg het accent daarop met een aantal layered kettingen.

 • The perfect fit

  Eén enkel sieraad kan veel doen voor je figuur. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar denk bijvoorbeeld aan een lange ketting. Door de lengte maakt deze ketting je optisch langer en slanker. Een grove en korte schakelketting laat een lange hals juist wat korter lijken en maakt een lang gezicht wat voller.
  Tip: horizontale (ronde) lijnen maken voller en verticale lijnen maken slanker.

 • More is…more

  Volgens de trends van dit moment mag het allemaal wel wat meer zijn. Kies een opvallend item, bijvoorbeeld een aantal layered kettingen of grote oorbellen. Je sieraden mogen opvallen en mogen je outfit best een beetje overschreeuwen.
  Tip: met veel sieraden bij een all black outfit creeër je een heel eigen look.

 • Match

  Ga doelgericht op pad wanneer je op zoek gaat naar nieuwe sieraden. Match ze met de sieraden die je al hebt, zodat je ze goed bij elkaar kunt dragen. Ga je nieuwe ringen kopen? Doe de ringen om die je graag draagt. Zo kun je meteen checken of ze mooi staan bij elkaar.

 • Check check dubbel check

  Voordat je de deur uit gaat…check even of je sieraden passen bij de gelegenheid.
  Ga je solliciteren? Draag dan geen ketting net boven je decolleté. Je wilt liever dat ze naar je luisteren dan naar je kijken.
  En heb je een gala? Draag dan één mooi sieraad, een eyecatcher die past bij de outfit.

 

Liefs, Chris