Sokken in sneakers? Zo draag je ze volgens de laatste trends!

Old skool sokken in je sneakers

SNEAKERS EN SOKKEN

Jarenlang was ik tegen sokken in sneakers. Sokken moesten vooral niet zichtbaar zijn en zeker niet zo’n heel klein randje van die zogenaamde “sneaker sokken” (#heellelijk #nietdoen).
Maar time for a change; want zie hier een ware verandering in het straatbeeld en in mijn hoofd. Sokken in sneakers? Yes! En hoe meer zichtbaar hoe beter is het motto van 2018.

HOW TO WEAR

Maar wat zijn nu de do’s en dont’s dit jaar en wanneer ben jij über hip met je sokken in je sneakers? Hier een paar tips:

 • first things first; ben je klein en heb je vrij korte benen? Dan is een rok of jurk in combinatie met deze trend misschien niet zo’n goed idee.
  Doordat je been als het ware “stopt” bij het randje van de sokken lijken je benen nog korter en voor je het weet heb je van die worstenpootjes.
  Wat dan wel? Draag deze sokken in combinatie met een cropped jeans. Ja, hierdoor lijken je benen ook korter maar toch iets minder dan bij de eerste combi. Geef je benen nog wat extra lengte door te kiezen voor een high waisted jeans, et voilà, probleem opgelost!
 • bovenstaande geldt ook wanneer je fors  gebouwd bent en vrij stevige benen hebt.
  Mocht je dit geen pluspunt vinden dan raad ik je aan voor de jeans met sokken te gaan en de rok te laten voor wat hij is. Die rok is wel weer leuk met een sandaaltje in de zomer natuurlijk.
 • über hip? Ga dit jaar dan voor sportsokken! Klinkt gek en is het misschien ook wel een beetje. Maar wanneer je de combinatie ziet van witte Adidas sportsokken (jeweetwel met van die zwarte strepen aan de bovenkant) word je blij.
  Zeker leuk met een geheel witte sneaker of met Vans bijvoorbeeld. Mocht je ze nog willen scoren (same here!) dan kun je dit ook doen met een kortingscode voor Adidas :))

EVEN WAT ANDERS…

 • passen die sportsokken nu niet helemaal bij je stijl? Dan zijn Happy Socks een leuk alternatief. Vrolijk, gezellig en door de verschillende kleuren en prints zorgen ze vaak voor te leuke contrasten.
  Neem een plissérok met een t-shirt, een witte sneaker en een paar Happy Socks. Hoe stylish?
  En er is ook een kortingscode voor Happy Socks (kun je er meteen een paar aanschaffen ;))
 • en net zoals vorig jaar kan het glittersokje ook nog steeds. Iets vrouwelijker en biedt wat meer mogelijkheden voor korte en/of vollere benen.
  Ik ben fan van de glittersokjes van &Other Stories. Altijd als ik daar ben neem ik een paar mee naar huis.

Is dit ook iets dat jij zou dragen? Laat het me weten! Ben benieuwd naar jouw (sokken)verhaal :))

Liefs, Chris

 

 

 

 

 

4 Comments

Comments are closed.