How to Style | Heren

 

WELKE STYLE DRAAGT JOUW MAN?

Is het soms niet leuker om voor je man te shoppen in plaats van voor jezelf? Hem helemaal happy maken met nieuwe kleding én er zelf zo trots als een pauw naast lopen wanneer hij shined in z’n nieuwe outfit?

Als je kids hebt herken je waarschijnlijk wel dat je vaak al blij bent dat je zelf weer een outfit uit de kast hebt weten te trekken. Om daarnaast nog een look voor je kindje én je man samen te stellen is best wel een task, vind je ook niet?
Gelukkig heb ik een man die zelf best wat gevoel voor mode heeft en inmiddels weet wat zijn stijl is. Maar ladies, dit is meer uitzondering dan regel. Want veel mannen hebben echt geen idee.

Maar na 11 jaar samen te leven met een mode poppetje als ik…

Er gaan dan ook vaak jaren overheen voordat een man weet welke stijl het beste bij hem past en hij weet waar hij zich lekker bij voelt.
Toen ik Sander net ontmoette had hij een geheel andere stijl en was nooit echt bezig met mode. Maar ja na 11 jaar samen te leven zo’n mode poppetje als ik, kon het bijna niet anders dat hij ook meer bezig zou zijn met mode dan hij ooit zou hebben gedacht.

Het grote verschil tussen mannen en vrouwen is dat mannen vaak niet houden van shoppen (Sander doet dit het liefst online), en dat ze heel praktisch denken. Ze kopen echt wat ze nodig hebben.
Bij veel vrouwen daarentegen is het motto vooral; shop till you drop, en puilt menig kledingkast uit van de kleding. Wij vrouwen weten dan ook vaak niet wat we aan moeten trekken, en pakken sneller hetzelfde setje. Daar kunnen ons mannen ons echt nog wat van leren…

Waar wij mannen wat bij kunnen leren is het samenstellen van een outfit. Want daar gaat het vaak fout. Door mijn passie voor mode en mijn werk bekijk ik de mensen op straat door de “stylist bril”. Ik screen outfits zeg maar.
Wanneer ik dat doe zie ik dat een man best wel leuke items kan kiezen, alleen het combineren ervan laat vaak te wensen over….

HOW TO STYLE

Hierbij dan ook een lesje How to Style. En ladies geef de volgende tips vooral door aan je man! Mocht hij in eerste instantie wat onverschillig reageren, hij zal je uiteindelijk dankbaar zijn :))

  • Begin je outfit bij je schoenen. Een man heeft veel minder schoenen dan een vrouw, en dus minder keuze. Wanneer je begint met dit item van je outfit pas je de rest er makkelijker op aan.
  • Ben je nog zoekende naar een style of vind je het moeilijk om combinaties te maken? Investeer dan vooral in goede basics. Zo wordt combineren een eitje. Hiermee creër je iedere dag snel een nieuwe outfit zonder dat je heel veel kleding hoeft aan te schaffen.
    Basics zijn; een goede jeans, een blazer, een bikerjack (liefst echt leer), pantalon of chino, wit overhemd, trend overhemd (met print of opdruk), basic t-shirts (zonder print), een trui, een vest, een paar nette schoenen en een paar sneakers. 
  • Ga voor de kleuren die jou het mooiste staan. Hoe je hierachter komt? Door veel te passen! Koop regelmatig wat online zodat je thuis in alle rust kunt kijken of items jou mooier maken.
  • Wees voorzichtig met trends. Ga liever voor basic items. Hiervan heb je veel langer plezier.
  • Ga voor praktische stoffen en materialen. Items die je in de wasmachine kunt wassen en niet op de hand vind ik een goed voorbeeld.
  • En remember: schoenen worden vaker onthouden dan je denkt. Besteed hier aandacht aan en investeer hierin. Houd ze schoon en geef ze regelmatig een likje schoensmeer.

INSPIRATIE

Hierbij wat inspiratie voor de mannen met een casual en stoere style die houden van een trendy touch. Bij alle foto’s is het eerste dat opvalt de schoenen. Net zoals bij mijn eigen outfits vind ik het leuk als dit de eyecatchers zijn van een look.
Een goed paar sneakers bij een man zijn onmisbaar. Ik ben vooral fan van het Nederlandse merk Nubikk. Heeft een stoere style en is goed in basics. Ideaal! En mocht jouw man net als Sander houden van online shoppen, laat hem dan eens kijken op VanArendonk.nl. Hier vind je veel sneakers waaronder mijn favorieten :))

Liefs, Chris