Style Tips | Recht figuur

 

De komende weken ga ik je alles vertellen over figuurtypes. Want wanneer je kleding draagt die past bij jouw figuur leg je vooral de aandacht daar waar je trots op bent en komt jouw figuur optimaal tot zijn recht.
Hierbij is het niet de kunst om dat wat je minder mooi aan jezelf vindt te verdoezelen, maar juist om de aandacht te leggen op je sterke punten.

Met als doel meer te stralen en je zelfverzekerder te voelen!

Iedere week behandel ik een figuurtype waarbij je alles leest over de kenmerken en geef ik je tips over de do’s en don’ts.

 

RECHT FIGUUR

Wanneer je schouders en heupen gelijk zijn aan elkaar en je hebt weinig tot geen taille dan heb je een recht figuur.

 

Kenmerken:

  • schouders en heupen zijn gelijk aan elkaar
  • benen zijn vaak slank
  • soms een buikje
  • gemiddeld tot lang

 

Do’s:

Creëer verticale lijnen en kies voor kledingstukken met een rechte pasvorm. Kledingstukken die net over de heupen vallen doen het erg goed voor jouw figuur. Kies rechte, soepelvallende blazers en jassen. Ga voor driekwart mouwen. Jurken en rokken met een rechte pasvorm zijn ook perfect geschikt. En wanneer je een riem draagt, draag deze dan op heuphoogte.

 

Tip!

Leg het accent op de heupen en niet op de taille omdat deze minder of niet aanwezig is (en hierdoor accentueer je dan juist wat je niet hebt)

 

Dont’s:

Leg vooral geen accent op de taille door het dragen van een tailleriem. Ga niet voor volledig aangesloten of opvallende bovenkleding. Draag geen pofmouwen, te korte mouwen of tops met borstzakken.

 

Liefs,
-♥-
Chris