Style tips | Comfortabel op reis

 

STIJLVOL OP REIS

Kleding uitzoeken wanneer je op reis gaat vind ik best nog wel lastig. Want tijdens de reis moet de outfit vooral comfortabel zijn maar ik wil er daarnaast ook nog een beetje leuk uit zien als ik het vliegtuig uit stap. 

Welke kledingstukken zijn dan het meest geschikt tijdens een vliegreis en voor welke materialen ga je?

Hierbij mijn tips:

Ga voor laagjes
De temperatuur in een vliegtuig is vaak moeilijk in te schatten. Wanneer het buiten warm is kan het in het vliegtuig super koud zijn en andersom.
Zorg er dan ook voor dat je een outfit samenstelt met laagjes. Een tanktop, t-shirt en vest bijvoorbeeld. Zo kun je een kledingstuk makkelijk uit doen wanneer je het warm hebt en weer aantrekken als je het kouder krijgt. 
Ook komen deze laagjes altijd goed van pas als je aankomt op je bestemming. Vaak is het toch wel warmer of kouder dan dat je je had voorgesteld. Met deze outfit ben je dan op alle temperaturen voorbereid.

Neem een shawl mee
Deze tip is niet alleen van toepassing wanneer je het sneller koud hebt want je kunt een shawl ook goed gebruiken als kussen wanneer het je lukt om in het vliegtuig te slapen (lucky you 😉)

Kies de juiste stoffen
Ga voor ademende materialen zoals katoen, zijde of linnen. Deze stoffen laten lucht en vocht goed door zodat je niet snel zweet en je je fris blijft voelen. Voorbeelden van stoffen die niet goed ademen zijn: polyester, acryl en polyamide.

Denk eerst aan comfortabel!
Zit die broek of trui toch niet helemaal lekker maar wil je hem wel heel graag aan? Neem hem dan mee in je koffer maar doe hem niet aan tijdens de reis.
Eenmaal in het vliegtuig vind je het vooral belangrijk dat de kleding die je draagt lekker zit.

Voorbeelden van comfortabele maar toch stijlvolle outfits zijn:

  • een wijde pantalon, t-shirt, katoenen blazer en een lage sneaker
  • joggers met een blouse (liefst van zijde of katoen) gecombineerd met een platte schoen (loafer, sneaker)
  • een jurkje met een legging (mijn persoonlijke favoriet)

EN VERDER…

Ga voor schoenen die je makkelijk aan en uit kunt doen
Niets is zo vervelend als bij de douane je veterlaarsjes uit te moeten trekken en daarna weer (in alle drukte) aan te moeten doen.
Daarom ga ik altijd voor een lage sneaker waarbij ik er zo in en uit kan stappen, zonder dat ik de veters moet losmaken. Ideaal!

Vergeet je sokken niet!
Zelf draag ik bijna altijd lage sneakers tijdens de reis omdat dit makkelijk is en lekker zit. Nadeel hiervan is dat ik tijdens de vlucht koude enkels en voeten krijg. Ik neem dan ook altijd een paar warme sokken mee. Zo doe je ook sneller je schoenen uit.

Neem een goede en comfortabele koffer mee
Vaak denk ik hier echt te makkelijk over. Eenmaal aangekomen op het vliegveld wil ik dan nog snel even iets in of uit mijn koffer halen en dan is het wel zo fijn als je een koffer bij je hebt die vooral praktisch is. Ook geef ik de voorkeur aan een opvallende kleur, zo hoef je je iets minder te focussen op de bagageband als je bent aangekomen ;)) En een stevige koffer zodat alles dat erin zit ook heel blijft ;)) Een Samsonite koffer bijvoorbeeld is niet alleen praktisch maar kan ook tegen een stootje en hiermee kun je echt jarenlang happy reizen.

Zorg ervoor dat je ook kleding inpakt voor de terugreis
Mocht dit je enige “reissetje” zijn en je laat er een complete cappuccino over vallen tijdens de heenvlucht (gebeurde mij ook), dan heb je altijd een schoon setje voor de terugreis.

Happy travel in style!

Liefs Chris

 

 

Deze blog is in samenwerking met Bagage Online

 

2 Comments

Comments are closed.