Zo vind je jouw style in 6 stappen

 

Eén van de allergrootste uitdagingen in fashion is het vinden van je eigen style. Door trends, media, bloggers en beroemdheden word je continue beïnvloed en weet je soms echt niet meer wat je moet denken en waar je moet beginnen…

Wat is jouw persoonlijke stijl?

Door middel van 6 stappen ga ik een poging doen om ervoor te zorgen dat jij een grote stap dichterbij jouw stijl zet en misschien wel de laatste stappen zet naar je eigen style!

Hieronder vind je concrete tips die je gaan helpen in de zoektocht naar jouw persoonlijke style.

OP ZOEK NAAR JOUW STYLE

 1. Welk lichaamstype

  Voordat je begint met alle volgende stappen is dit het allerbelangrijkste; weet welk lichaamstype je hebt. Wanneer je dit niet weet, bekijk mijn style tips voor figuur en find it out!
  Want als je niet weet wat jouw lichaamstype is, eindig je met kleding die je niet graag draagt, waar je je niet goed in voelt en die jouw lichaam niet flatteren.

 2. Vind jouw “uniform”

  Met uniform bedoel ik een look die je elke dag van het jaar kunt dragen. Een soort basic look die je graag draagt, maar wat je niet op een lazy zondag of ‘s avonds op de bank draagt. In mijn geval is dit bijvoorbeeld een basic t-shirt, een destroyed jeans, een bikerjack en sneakers.
  Neem hierbij ook je werk als achtergrond. Werk je in de zakelijke sector en ben je altijd formeel gekleed? Dan zal jouw uniform een stuk formeler zijn dan wanneer je een creatief beroep hebt.
  Een uniform kan eindeloos ge up- als gedowndressed worden door accessoires, schoenen make-up, tassen enz.

 3. Jouw style icoon

  Vind een persoon die jouw lichaamsfiguur heeft en van wie je de kleding graag zou willen dragen. Bij voorkeur is dit een bekend persoon en iemand die nu nog leeft. Dit is namelijk makkelijker dan wanneer je iemand kiest uit het verleden (bijv. Marilyn Monroe). Hiervan vind je meer en gemakkelijker foto’s.
  Ga ook voor iemand die niet heel beroemd is, maar waarvan je wel voldoende foto’s kunt vinden. Anders ben je een soort van copycat en zullen mensen je vragen of je haar wilt zijn ;))
  Als je de persoon hebt gekozen, verzamel er dan foto’s van en bekijk deze foto’s vanuit een helicopter view. Bedenk; hoe kan ik deze style omschrijven in 3 woorden?
  Deze 3 woorden zullen vanaf nu af aan jouw gids zijn! Elke keer als je gaat shoppen dient het item te matchen met jouw 3 woorden. 

 4. Bepaal je kleuren palet

  Heeft jouw huid een warme of koele ondertoon? Mocht je dit nog niet weten, bekijk dan goed welke kleuren jouw huid laten stralen. Deze kleuren maken je wallen, lijntjes en rimpels minder zichtbaar en geven je direct een wakkere en frisse blik.
  Om dit te kunnen zien draag je bij voorkeur geen make-up en houd je het kledingstuk zo dicht mogelijk bij je gezicht (net onder je kin). Bekijk dit in het daglicht (ga met je gezicht naar een raam staan) en niet met het zonlicht in je gezicht!
  Kies vervolgens kleuren die passen bij jou én waarin je er stralend uit ziet. Ga bij elk kledingstuk voor allebei deze punten om ze toe te kunnen voegen aan jouw kleuren palet! 
  Begin met de basiskleuren. Kies zwart of blauw, wit of beige en bruin of grijs. Voeg hierbij 5 tinten toe die jij mooi vindt en waarin je er stralend uit ziet. Mocht je van prints houden, dan horen deze hier natuurlijk ook bij.
  Zet deze kleuren, prints en materialen allemaal bij elkaar en maak hier een foto van. Deze foto kun je meenemen wanneer je gaat shoppen zodat je weet welke kleuren het beste bij je passen. En kom je niet thuis met een “verkeerde” tint grijs bijvoorbeeld.

 5. Pasvormen

  Maak een lijstje die je als leidraad kunt gebruiken. Bedenk hierbij vragen zoals; welke roklengte vind ik mooi, en voel ik me comfortabel in? Hou ik van een aangesloten pasvorm, een pasvorm die de nadruk legt op bepaalde lichaamsdelen (zoals de taille) of hou ik meer van een loose fit model?
  Het antwoord op deze vragen beïnvloed ook de keuze die je maakt voor bepaalde stoffen.
  En hou ik van uni kleuren of ook van prints?
  Ga niet voor een pasvorm waarvan je denkt dat het leuk kan zijn omdat iedereen zegt dat het een trend is. De belangrijkste vraag is altijd; staat dit bij mijn lichaam?

 6. Schoenen en accessoires

  Schoenen en accessoires worden écht onderschat. Ze kunnen namelijk heel veel doen voor je style, een uniform up dressen of downdressen.
  Je kunt jezelf bijvoorbeeld vragen stellen zoals; hou ik van kleine of van grote accessoires? Hou ik van één statement piece of van meerdere accessoires/sieraden tegelijk? Wil ik opvallende schoenen die ik als eye catcher draag of moeten ze vooral passen bij mijn outfit?

Voor elke stap en elk antwoord dat je hebt gegeven zoek je een foto op op Pinterest. Als je alle foto’s bij hebt elkaar staan op één pagina, heb je een compleet beeld van hoe jouw style eruit ziet. 

Bewaar de foto’s die je het allermooist vindt en waarvan de styles het allerbeste bij je passen. Nu heb je 1 pagina over, dit is alles dat je nodig hebt. Hiervan kun je ook een screenshot maken en meenemen als je gaat winkelen!

Blijf je Pinterest board de komende tijd gebruiken zodat je steeds meer te weten komt over jouw style en je “stijl vertrouwen” zal gaan groeien.

Succes en laat me weten als je vragen hebt! Ik help je graag :))

Liefs,Chris