Welk horloge past bij jouw imago?

 

“Imago; de indruk die je op anderen maakt en datgeen dat men van je onthoudt”

IMAGO

Wist je dat het imago voor 55% bepaald wordt door het uiterlijk? Wat je draagt, je uitstraling, je verzorging, je haar en make-up geven samen een bepaald beeld. Dat beeld dat jij ziet wanneer je in de spiegel kijkt en het beeld dat anderen zien wanneer ze naar jou kijken.
Het uiterlijk is het eerste dat opvalt en ook het laatste dat wordt vergeten. In minder dan 10 seconden heeft iemand een mening over je gevormd, puur op basis van de eerste indruk.

Wanneer jouw uiterlijk in harmonie is met je persoonlijkheid, klopt dit plaatje. En dit is niet alleen belangrijk voor anderen, maar vooral voor jezelf.

In de blogs met Style tips geef ik je advies en tips & tricks over hoe je jouw persoonlijkheid en uiterlijk nog beter met elkaar in balans kunt brengen. Het gaat hierbij vooral niet om het “perfecte plaatje”, maar het biedt jou de mogelijkheid je imago te versterken, te verfijnen of te veranderen.

ACCESSOIRES

De kleding die je draagt valt vaak als eerste op wanneer er naar je gekeken wordt. Maar ook de accessoires die je draagt spelen een grote rol voor je imago.
Ben je bijvoorbeeld een stoer type die het hart op de tong heeft, dan zul je al snel denken aan stoere, grove accessoires. Accessoires die passen bij jouw persoonlijkheid. Zoals een groot horloge, een grove armband of een grote leren tas. 
Maar draag je nu juist kleine en sierlijke accessoires, dan is er een stuk minder balans tussen innerlijk en uiterlijk. Deze sierlijke accessoires zouden wel weer een goede keuze zijn wanneer je wat zachter of wat minder boyish wilt overkomen.

HORLOGES

Het horloge is één van mijn favoriete accessoires. Want naast het feit dat een horloge natuurlijk hartstikke functioneel is, geef je hiermee ook direct een statement af. Zelf ben ik vooral fan van Fossil horloges. Zeker nu ze die mooie touchscreen horloges in de collecties hebben. Over stijlvol gesproken!
Maar welk horloge past nu het beste bij jouw imago?

TIPS & TRICKS:

1. Weet welke stijl het beste bij je past

Met alles dat je draagt is dit misschien wel de allerbelangrijkste. Want wanneer je niet weet welke stijl het beste bij je past krijg je geen balans. Niet in je outfit en niet in hetgeen dat je wilt uitstralen. Het is dus zaak dat je dit als eerste bepaald.
Je kunt dit doen door middel van een moodboard. Deze kun je te maken met afbeeldingen van outfits, kleuren, kledingstukken, accessoires en stoffen waar jij helemaal blij van wordt en die je elke dag zou kunnen dragen. Plak deze plaatjes random op een A5 formaat papier.
Met dit moodboard heb je steeds weer een houvast wanneer je outfits samenstelt of wanneer je gaat shoppen; past het bij mijn moodboard (en dus bij mij) of niet?
Voorbeelden van stijlen zijn: stoer, chique, minimalistisch, vrouwelijk, sportief, zakelijk, boyish, casual en trendy.

2. Weet wat je wilt uitstralen

Ben je een rustig type dat niet zo opvalt en zou je wel wat pittiger willen overkomen? Of ben je een ruig type met een grote mond en wil je eens wat minder op de voorgrond treden? Stel jezelf deze vraag; wat wil ik uitstralen?

3. Match je horloge met de outfits die je graag draagt

Wat is jouw “uniform”? Hiermee bedoel ik een outfit waarin je jezelf kunt uittekenen. Een outfit die je het liefst iedere dag van het jaar draagt.
Zijn dit hakken of sneakers, een jeans of een pantalon, een blouse of een wijde top enz….Bepaal jouw uniform en kijk vervolgens welk horloge daar het beste bij past. Is dit een trendy horloge met stalen band en touchscreen of een wat klassieker horloge met een bruin lederen bandje bijvoorbeeld? Staal maakt vaak wat mannelijker en wat stoerder, en rosé of goudkleurige horloges maken vaak wat vrouwelijker.
De breedte van de horlogeband is ook belangrijk; smal is vrouwelijker, breed weer stoerder….

4. Voor welke gelegenheid

En tot slot…kijk ook naar de gelegenheid. Ga je naar een feest en draag je een rokje met laarsjes of is het zaterdagmiddag en ga je lekker lunchen met familie?
Bij een chique gelegenheid past een vrouwelijk horloge goed. Heb je een sportieve of casual stijl? Dan zul je gelukkig worden van een horloge met een stalen band of een grote klok.

Liefs, Chris

 

 

 

 

 

 

 

3 Comments

  • Bedankt voor het advies om een moodboard te creeren om mijn imago te bepalen! Ik wil mijn kledingstijl veranderen, en nieuwe accessoires horen erbij. Ik maak een moodboard zodat het me helpt om te bepalen welke kleding en horloge ik moet dragen.

    • Hi Lauren,

      Dank je wel voor je leuke reactie! Ja een moodboard kan je heel goed helpen om je stijl te bepalen en in de toekomst ervoor te zorgen dat je minder miskopen doet 🙂

      Liefs Chris

Comments are closed.