Welke lingerie onder welke kleding?

BEGIN BIJ DE BASIS

Weet jij al welke pasvormen jou het mooiste staan? Dit is heel handig, want wanneer je dit weet scheelt je dit heel veel tijd (en irritatie!) tijdens het shoppen.
Wanneer je bijvoorbeeld weet dat een ronde hals jou mooier staat dan een v-hals, kun je sneller screenen tijdens het shoppen en heb je minder miskopen.

Het kost best wel even wat tijd voordat je erachter bent welke pasvormen het mooiste staan bij jouw figuur. Natuurlijk kan dit sneller, want ik kan je daarbij helpen. Maar voordat we naar kleding kijken beginnen we altijd bij de basis.
De basis van een goede outfit begint namelijk bij de juiste lingerie. Je kunt nog zo’n toffe outfit dragen (perfect afgestemd op je figuur), wanneer je een te grote, of te kleine, bh draagt zie je niks meer van die toffe outfit.
Heel jammer maar wél te voorkomen. 

Het beste advies dat ik je kan geven is; ga naar een goede lingeriewinkel en laat je maten opmeten. En…ga altijd de paskamer in! Je figuur verandert en je (cup)maat verandert mee. Het is dan ook goed om zeker één keer per jaar te kijken of de maat die je draagt nog klopt.

Een tijdje geleden heb ik ook mijn maten opnieuw laten opmeten bij Livera in Oud Beijerland. Mijn gedachte was altijd dat Livera een wat stoffige winkel is die vooral lingerie heeft voor de oudere en vollere vrouw.
Maar ik was super verrast met de collectie en heb zelfs een heel mooi setje gescoord (scroll hiervoor naar beneden).

lingerie livera

WELKE LINGERIE DRAAG JE ONDER JE KLEDING

Ok dan weet je je maat, maar weet je ook welke lingerie je onder welke kleding draagt? Wist je bijvoorbeeld dat rode lingerie het minst opvalt onder wit? En dat een huidskleur bh vaak veel zichtbaarder is dan je denkt?
Voor elk type kleding is er een geschikte bh, onderbroek, string enz.

Om je een beetje op weg te helpen, hierbij mijn tips welke lingerie je draagt onder welke kleding:

Tip 1: Rood vs. huidskleur

Een witte blouse? Een wit topje? Ga niet voor een witte bh maar pak rood. Rood valt het minste op onder wit. En qua huidskleur lingerie geldt; er is niet één huidtype dus ook niet één huidskleur lingerie setje. Bij Livera viel het me op dat er meerdere huidskleurige setjes hingen, voor ieder type één.

Tip 2: De juiste maat

Ondergoed dat te groot is, is net zo lelijk als dat het te klein is. Voor de maat van de broekjes geldt in principe dat je dezelfde maat aan kunt houden als je broekmaat. Voor de bh is het belangrijk dat hij aan de zijkant mooi aansluit en dat de bandjes vooral niet te los zitten. Anders krijg je hangers.
Als je een bh gaat passen, gebruik dan altijd het eerste haakje (die helemaal aan het eind). De elastieke band rekt namelijk nog uit waardoor je het haakje na een paar weken weer moet opschuiven.
Is de rek uit de bh? Dan is hij aan vervanging toe.

Tip 3: Een onderbroeken-lijn is een no-go

Onderbroeken die zichtbaar zijn in een broek…juist een absolute no-go. Mijn tip hiervoor is: neem iemand mee als je gaat shoppen die net even een ander oog heeft dan jij.
En doe de broek aan waar je het meeste in ziet. Ga het ondergoed passen en doe je broek ook even aan. Just checking..

Tip 4: Vergeet lingerie setjes

Bij de meeste vrouwen verschilt de maat van de boven- en de onderkant van het lichaam. Vergeet daarom de standaard setjes. Mix en match en draag de bh en de slip die jouw maat hebben. In mijn geval had ik een bh in 70C en een string in een maat medium. Just saying…

Tip 5: Gebruik een waszakje

Lingerie kun je het beste wassen met de hand. Zo blijft het langer mooi en gaat het langer mee. Nu ben ik niet zo’n type dat iedere dag zin heeft in een handwasje (eerlijk gezegd niet eens één keer per week), dus ik was alles in de wasmachine.
Gebruik dan wel een waszakje! En doe niet teveel kleding in de wasmachine. Dit doet push-up bh’s niet heel veel goed (ik kan het weten haha).

Liefs, Chris

lingeriesetje livera

Mijn nieuwe lingeriesetje van Livera