Style Tips | Zandloper figuur

 

De komende weken ga ik je alles vertellen over figuurtypes. Want wanneer je kleding draagt die past bij jouw figuur leg je vooral de aandacht daar waar je trots op bent en komt jouw figuur optimaal tot zijn recht.
Hierbij is het niet de kunst om dat wat je minder mooi aan jezelf vindt te verdoezelen, maar juist om de aandacht te leggen op je sterke punten.

Met als doel meer te stralen en je zelfverzekerder te voelen!

Iedere week behandel ik een figuurtype waarbij je alles leest over de kenmerken en geef ik je tips over de do’s en don’ts.

 

ZANDLOPERFIGUUR

Zijn je schouders en heupen gelijk aan elkaar en heb je een slanke taille? Dan heb je waarschijnlijk een zandloperfiguur. Zoals je misschien zult denken hoef je voor dit figuur niet per definitie heel slank te zijn, ook vollere vrouwen kunnen dit figuurstype hebben.

 

Kenmerken:

  • schouders en heupen zijn gelijk
  • slanke taille
  • ronde heupen

 

Do’s:

Ga voor ronde silhouetten en leg hierbij het accent op je taille. Draag bijvoorbeeld aangesloten shirts of tops met een ronde halslijn. Aangesloten jurken of wikkeljurken zijn ook heel goed geschikt voor jou.
Hou je van rokken dan kun je eigenlijk alle kanten op. Zowel de kokerrok, de wikkelrok als de klokrok kun je goed hebben.
Voor broeken kies je een bootcut model of een skinny model met tapstoelopende pijpen, zoals een skinny jeans.
Wanneer je een jasje draagt zorg er dan voor dat deze altijd getailleerd zijn waarbij het accent weer wordt gelegd op je slanke taille.

 

Tip!

Wanneer je dit figuurstype hebt kun je nagenoeg alles dragen. Maar bedenk je dat vormloze en oversized kleding je figuur geen goed zullen doen.

 

Don’ts:

Draag geen kleding met een rechte pasvorm en liever ook geen broeken in een recht model. Ruiten, strepen en geometrische patronen zijn ook minder goed geschikt voor jou.

Liefs,

Chris