A new phase: The 3rd trimester (week 27 & 28)

Het laatste deel van mijn zwangerschap is ingegaan…het derde trimester. Ik heb gemengde gevoelens; aan de ene kant ben ik blij dat het al zover is en de baby het zo goed doet aan de andere kant vind ik het jammer dat dat speciale gevoel van een bewegende baby in mijn buik straks niet meer is en de bevalling steeds dichterbij komt…

Nu kun je in de laatste drie maanden van de zwangerschap ook heel veel leuke dingen doen. Zoals een pretecho. Vorige week was het voor mijn ouders en schoonouders dan eindelijk zover….Mijn moeder had al vanaf het begin aangegeven dat ze graag een keer aanwezig zou willen zijn bij een echo. Ik vond het wel een heel leuk idee om dan beide ouders mee te nemen; want naast de aanstaande oma’s zouden ook de aanstaande opa’s dit vast te gek vinden.

Door de tegenvallende verhalen van mensen om ons heen had ik besloten me er niet zoveel van voor te stellen. Alleen hoopte ik wel dat de kleine er goed voor zou liggen zodat de opa’s en oma’s niet voor niks waren gekomen…
En dat waren ze zeker niet! We hebben ruim 20 minuten mogen kijken naar super mooie beelden van onze kleine man. Na deze 20 minuten vond meneer het mooi geweest; hij draaide zich om en heeft zich niet meer laten zien. Met een usb stick vol met alle foto’s en een dvd met de bewegende beelden van de echo in ons hand liepen we drie kwartier later vol geluk en blije gezichten het echocentrum uit. Wanneer je zwanger bent en twijfelt of je zo’n echo zult doen, kan ik alleen maar zeggen: niet meer twijfelen maar doen!! Het is super om nu alvast een idee te krijgen hoe die kleine er straks uit zal zien en heel bijzonder om te zien hoe hij leeft en beweegt in dat kleine kamertje.

Naast de pretecho zijn de voorbereidingen natuurlijk in volle gang! Ik laat niets aan het toeval over. Het kamertje begint dan ook serieuze vormen aan te nemen. Dat wil zeggen: de meubeltjes staan er, een groot deel van de accessoires is ingekocht en er hangen zelfs al lijstjes aan de muur met stoere teksten voor ons ventje. Zijn kast hangt vol met kleding. Ik dacht dat ik degene was met veel kleding maar hij gaat me straks gewoon voorbij haha.

Straks “alleen” nog even een kwestie van alles wassen en strijken…Ik denk dat ik mijn moeder ook hiervoor uitnodig J

Afgelopen week heb ik, naast een normale controle, ook bloed laten prikken bij de verloskundige. Voor het bepalen van de rhesusfactor. Een heel verhaal maar heel simpel gezegd komt het erop neer dat ik een bijzondere bloedgroep heb welke negatief is. Wanneer de baby’s bloedgroep ook negatief is, is dit prima. Mocht het zo zijn dat de bloedgroep van de baby positief is kan mijn lichaam hier afvalstoffen tegen gaan aanmaken. Ik krijg dan binnenkort een prik en na de bevalling opnieuw om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurd.

Daarnaast heb ik over een paar weekjes een groei echo. Omdat de placenta met 21 weken zwangerschap nog te laag lag willen ze dit nogmaals bekijken wanneer ik 32 weken zwanger ben. Mocht de placenta niet ver genoeg mee omhoog zijn gegroeid, zal ik bevallen met een keizersnede. Ook hieraan zitten zo weer z’n voordelen; dit wordt gepland, dus geen afwachten en ik weet wanneer de baby geboren gaat worden…

Weer een super spannende periode. Voor mijn gevoel is het nog heel ver weg maar over iets minder dan drie maanden is het toch écht zover; dan ben ik moeder. Dat klinkt heel gek maar ook ontzettend leuk om voortaan met z’n drieeën te zijn.

Keep you posted!

 

baby-room-2baby-room-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

baby-room-3