Na 5 maanden moeder zijn

Personal-blogpost-1

Volgende week woensdag is Milan alweer 5 maanden! Wat begon als een behoorlijk pittige tijd is sinds de beruchte grens van drie maanden met de dag leuker geworden. Wat een prachtig kereltje is hij geworden! En wat is het gezellig thuis zo met z’n drieeën.
Tijdens mijn zwangerschap heb ik me vaak afgevraagd hoe de dingen zouden gaan wanneer hij er zou zijn. Want wanneer ga je nu van 5 naar 4 flessen en hoe lang is een baby wakker voordat hij weer bed gaat? Mijn vriendinnen (met kids) zeiden dan tegen me: “Chris, je zult zien dit gaat straks allemaal vanzelf”. Ik knikte wel maar dacht bij mezelf: “Hoe dan?!”
Afgelopen weekend was Milan voor het eerst 2 nachtjes logeren bij opa en oma. Nadat ik drie keer dubbel gecheckt had of alles in de auto zat, schreef ik nog even snel een briefje voor oma met wat tijdstippen en weetjes over Milan’s ritme (zoals je weet ben ik na een aantal weken begonnen met een strak rust en regelmaat ritme wat echt zijn vruchten heeft afgeworpen). Dat briefje was zo geschreven want iedere dag gaat inmiddels op de automatische piloot.
Drie jaar geleden ging ik zelf voor het eerst oppassen op een baby en raakte ik nog net niet in paniek wanneer ik dat beruchte briefje kwijt was. Nu schrijf ik deze briefjes zelf….tijden veranderen laten we maar zeggen :))
Ook de verandering van eten en slapen gaat, zoals mijn vriendinnen al zeiden, inderdaad vanzelf. Je merkt zelf snel genoeg wanneer je kunt overgaan op een flesje minder en wanneer je kindje misschien wel eens kan gaan doorslapen.
Ondanks dat Milan overdag alleen in een bedje slaapt, slaapt hij iedere nacht wel door. Erg fijn voor Milan maar ook minstens zou fijn voor papa en mama. Zo lukt het mij om alle ballen in de lucht te houden. Die ballen worden er wel steeds meer moet ik zeggen maar tot nu toe gaat het me aardig af. Samen met mijn vriend werken we aardig wat af. ‘s Avonds zul je ons niet vaak zonder laptop zien en zijn we altijd wel bezig met het bedenken of realiseren van nieuwe plannen en/of ideeën.
Druk inderdaad maar wel enorm leuk.
Ons gezinnetje is compleet. Ik ben super gelukkig met mijn fantastische mooie en leuke vriend en mijn kleine vriendje. En wanneer je happy bent en doet wat je allerleukste vind om te doen, wordt je succesvol daar ben ik van overtuigd. Succesvol als partner, succesvol in mijn werk en succesvol als moeder. Dus kom maar op met die extra ballen, ik ben er klaar voor!

Love,
-♥
Chris

Personal-blogpost-2

1 Comment

  • Mooi hoe je dit omschrijft! Het gaat inderdaad vanzelf en ondanks dat je baby niet kan praten, weet je precies wat hij bedoelt!

Comments are closed.