Baby tips | Vijf tips bij het kiezen voor het juiste matras

 

Het lijkt op het moment wel een babyboom; er zijn de laatste maanden zoveel baby’s om me heen geboren dat je hiervan echt kunt spreken. En zo kwam ik op het idee om hier iets mee te doen. Ik ben immers ook moeder en weet dat een hoop moeders mijn blog lezen.
Nu is het voor mij niet echt het plan om voor een tweede kindje te gaan, maar weet ik wel dat ik met deze tips een hoop aanstaande en net-moeders op weg kan helpen.

Vandaag dan ook mijn eerste babyblog met mijn vijf tips bij het kiezen van het juiste matras voor je baby. Want als je baby heerlijk slaapt, dan doe jij dat ook ;))

 

1. Wassen

Je zult je verbazen hoe snel vies een matrasje kan worden. Zelfs als je een molton gebruikt. Een matras met uitwasbare hoes, liefst geschikt voor de wasmachine, is dan ook echt aan te raden.

 

2. Allergie

Een hypoallergeen matras is handig wanneer er allergieën in de familie voorkomen. Een hypoallergeen matras bestaat uit uitsluitend anti-allergische materialen (geen dons, veren etc.)

 

3. Luchtdoorlatend

Bij een matras is het belangrijk dat de bovenste laag van het matras luchtdoorlatend is. Dit is beter voor de afvoering van vocht maar ook voor de veiligheid. Als je baby met zijn mondje op het matras komt te liggen zal het matras nog steeds lucht doorlaten.

 

4. Afmetingen

Voldoende dikte betekent voldoende comfort voor je baby. Voor een wiegmatras geldt een minimale dikte van 9 centimeter. Let er op dat de dikte van het matras past bij de afmetingen van het wiegje. Dit lijkt misschien een open deur maar is vooral belangrijk zodat je baby niet te hoog komt te liggen ten opzichte van de wiegrand.

 

5. Materiaal

En last but not least; het materiaal. Over het algemeen worden latex en koudschuim aangeraden. Deze materialen hebben namelijk een hele goede veerkracht en je kunt ze ook wassen. Dit type matrassen voelen wel iets warmer aan dan andere materialen. Hiervoor kun je een extra ventilerende laag op het matras toevoegen. Deze laag zorgt ervoor dat het matras koel blijft. Ook geeft dit een goede isolatie en is het comfort verhogend.

 

Tip! Bij Matras aan huis vind je goede en betaalbare matrassen en ben je op zoek naar een biologisch matras dan kun je even een kijkje nemen bij de wiegmatrassen van Greenjump.

 

Liefs,
-♥-
Chris

 

 

 

1 Comment

Comments are closed.