My first two months of being a mom

 First-month-of-being-a-mom-9

Mijn eerste twee maanden als kersverse moeder zitten er alweer op. Ongelofelijk hoe de tijd vliegt! Milan is al lang niet zo piepklein meer en ik voel me inmiddels al stukken beter dan de week na mijn bevalling.
Ik ben eerlijk wanneer ik zeg dat de eerste paar weken nou niet bepaald een roze wolk waren; een zware bevalling en een baby welke zo’n 5 uur per dag aan één stuk huilde…
Milan is een erg onrustige baby zoals dat ook wel wordt genoemd. Een onrustige baby met reflux. Niet zo’n probleem wanneer hij groot is, maar een onrustige baby is vooral in het begin enorm pittig. Heel veel huilen, weinig slapen en overgevoelig zijn voor prikkels van buitenaf. Door wat praktische tips en aanpassingen gaat het gelukkig al vele malen beter. De strikte rust en regelmaat begint nu ook echt zijn vruchten af te werpen.

De afgelopen twee maanden heb ik echt nodig gehad om te wennen aan de nieuwe situatie; een baby, een ander leven en een ander ritme. Waar ik het normaal heerlijk vond om om elf uur ‘s avonds nog gezellig samen op de bank een film te kijken, lig ik nu al ruim een uur te powernappen. Nachten van 8 uur slaap zijn er met een kind niet meer bij heb ik me gerealiseerd. De ochtenden beginnen niet meer relaxt met nog een paar keer snoozen maar stipt om 7 uur sta ik klaar voor de voeding van Milan.
En dan nog maar niet te spreken over mijn garderobe. Waar alles altijd zo netjes opgevouwen, op volgorde, op kleur en gesorteerd lag is het nu één grote hoop ellende van kleding bij elkaar…
Maar op het moment dat je moeder bent zijn dit soort zaken allemaal wat minder belangrijk dan daarvoor. Het klinkt en is heel cliché maar wanneer ik een lachje op het schattige gezichtje van Milan zie is alles daar omheen zo onbelangrijk.

En ook is het wel heerlijk om de boel af en toe eens de boel te laten. Voor mijn perfectionisme komt een onrustige baby heel goed van pas :)) Ik kan namelijk niet alles meer doen zoals ik dat graag zou willen en een dag loopt vaak heel anders dan dat ik had gepland. Uiteindelijk wordt Milan ouder en ik wijzer…Want met je baby bezig zijn is toch zoveel leuker dan je huis opruimen?!

Love,
-♥-
Chris

First-month-of-being-a-mom-6

First-month-of-being-a-mom-4

First-month-of-being-a-mom-8

First-month-of-being-a-mom-10

First-month-of-being-a-mom-7

First-month-of-being-a-mom-5