5 Tips voor de beste slaapkamer ooit

 

Vroeger vond ik de look vaak belangrijker dan het comfort. Naarmate ik nu ouder word merk ik dat ik het comfort steeds belangrijker ga vinden. Toen ik begin twintig was (lijkt alweer een eeuwigheid geleden overigens..), vond ik het belangrijk dat een jeans vooral een hele mooie wassing en look had. Dat hij wat minder lekker zat nam ik voor lief. Maar nu merk ik dat ik bij een jeans vooral de pasvorm, en dus het comfort, het allerbelangrijkste vind.

Voordat Milan geboren werd heb ik me ook echt suf gezocht naar de meest hippe en mooie baby stuff. Van de kinderwagen tot een volledige kinderkamer, het moest vooral erg mooi zijn vond ik. Maar niets zo vervelend als een kinderwagen die niet praktisch is of een badje waarin je je kindje met moeite kan wassen.
Daar moest dan ook verandering in komen vond ik…

And so happened….ik kijk nu vaak eerst naar het comfort en de functionaliteit van bijna alles dat ik koop. Een jasje dat er heel cool uit ziet maar niet zo lekker zit laat ik liever hangen omdat ik weet dat ik het toch niet veel zal dragen.
Bij vriendinnen die zwanger worden en mijn advies vragen over kids stuff zeg ik; kijk vooral naar de functionaliteit en daarna pas of je het mooi vindt.
En ook het inrichten van mijn nieuwe huis kreeg een totaal ander uitgangspunt.
Natuurlijk hou ik nog steeds van mooie (en helaas vaak dure) spullen. Wel kan ik hierin steeds beter goede keuzes maken omdat ik weet dat ik met alleen mooi niet lang tevreden zal zijn.

Zo was ik laatst bezig met de inrichting van onze nieuwe slaapkamer. Je zult misschien denken; daar hoef je toch niet zo lang over na te denken, bed erin en klaar. Maar niets is minder waar.
Want om ervoor te zorgen dat ik sneller aanspreekbaar ben in de ochtend (ik ben nu eenmaal niet zo’n ochtendmens haha) is het belangrijk dat mijn slaapkamer voldoet aan een aantal punten.

Deze punten gaan er echt voor zorgen dat je beter slaapt, uitgeruster wakker wordt en, niet geheel onbelangrijk, de dag een stuk vrolijker en relaxter doorkomt :))

 

Hierbij deel ik dan ook mijn top 5 voor de beste slaapkamer ever, waar je helemaal tot rust komt en uitgeruster wakker wordt dan ooit!

 

 1. Creër rust
  Dit is misschien wel de allerbelangrijkste. Rust in je slaapkamer zorgt namelijk voor een betere nachtrust, een goed humeur en een goede gezondheid. Rust begint bij mij met een opgeruimde kamer. Laat niet teveel stuff rondslingeren en gebruik leuke opbergmanden waarin je kleine spullen makkelijk kunt opbergen.
  En naast een opgeruimde kamer zijn ook de kleuren die je gebruikt heel bepalend voor de rust die je ervaart. Verf je kamer in een rustgevende kleur. Wit, roodbruin, lavendel en zeeblauw zijn van die kleuren om bij in slaap te vallen.
 2. Licht
  En hiermee bedoel ik juist niet teveel of fel licht. Ga voor gedimd licht en zorg ervoor dat je niet wakker wordt met je gezicht naar een raam. Dit zorgt er namelijk voor dat je sneller wakker wordt. Gebruik liever een aantal kleine lampen in plaats van één grote lamp. Lampjes naast het bed zijn heel fijn wanneer je nog even een boek wilt lezen. En mocht je het nog niet weten; nog even op je telefoon kijken voordat je gaat slapen is killing voor je nachtrust!
 3. Gebruik van rijke en warme stoffen
  Maak in je slaapkamer gebruik van warme, rijke stoffen die je een warm en cosy gevoel geven. Denk aan de vloerbedekking maar ook zeker aan het beddengoed. Wat extra kussens op het bed en een soft en rijk dekbed (tip: de dekbedden bij Lusanna zijn betaalbaar én super soft en cosy).
  Ook kunnen gordijnen een hele hoop doen voor je slaapkamer. Tip: kies gordijnen die een paar centimeter over de grond vallen. Dit geeft niet alleen een super mooie look maar zorgt ook voor een dempend effect in je slaapkamer.
 4. De plaats van het bed
  Ook dit is een hele bepalende factor voor een goede nachtrust. Plaats het bed het liefst schuin tegenover de deur. En bij een tweepersoonsbed is het belangrijk dat beide zijkanten los staan van de muur. Zet het bed in het midden met de hoofdsteun tegen een muur.
 5. Kwaliteit van het bed
  Ga vooral voor een kwalitatief goed bed en bespaar hier niet te snel op. Een kwalitatief goed bed is een bed die is afgesteld op jouw lijf en gewicht. Bij de betere beddenwinkels kun je dit laten checken en geven ze je goed advies voor bijvoorbeeld de stevigheid van een matras, een kussen en het soort materiaal van het matras en het beddengoed.

En ben je op zoek naar nog meer interieur inspiratie? Je leest hier mijn laatste artikel.

“Being a sleepy girl with a busy life is hard”

 

Liefs,
-♥-
Chris