Dit zijn dé woontrends voor 2018!

 

Jaja ik zit er midden in; het inrichten van een compleet nieuw huis! En zoals het ernaar uit ziet mogen wij er waarschijnlijk dit jaar nog van gaan genieten. Weliswaar zijn we dan alweer beland aan het einde van 2017 maar dan zitten we wel in een fris en nieuw ingericht huis!

Zoals je weet ben ik dan ook druk met alle voorbereidingen; het uitzoeken van vloeren en van de meubels, de kleuren, het bekijken van accessoires enz.
Het belangrijkste aan de inrichting van een huis vind ik dat het je moet “omarmen”. De inrichting van jouw huis moet een weerspiegeling zijn van jezelf zodat je je er elke dag ook echt thuis zult voelen en iedere dag weer kan genieten van jouw eigen stijl.

En tijdens het proces van inrichten en stylen komen woontrends ook om de hoek kijken. Wanneer ik het heb over trends bedoel ik natuurlijk niet dat je deze klakkeloos moet volgen, integendeel.
Interieur en mode liggen heel dicht bij elkaar en je kunt het dan ook het beste als volgt benaderen; vind uit wat jouw stijl is en verander per seizoen slechts een aantal items (zoals bijvoorbeeld de accessoires) om een beetje mee te gaan met de seizoenen en ervoor te zorgen dat jouw huisje met de dag alleen maar leuker wordt.

Sneak preview; de woontrends voor 2018

Maar wat zijn dan die woontrends voor komend jaar? Ik zette ze alvast op een rijtje:

COLORBLOCKING

In het jaar 2018 mag het allemaal wat vrolijker en wat speelser. Felle, sprekende kleuren zijn uber hot! Colorblocking is iets waar je van moet houden maar wat je interieur een enorm gezellige boost kan geven.
Bij colorblocking kun je kiezen voor een pallet met verschillende tinten in dezelfde kleur (ton sur ton) maar ook met tegenovergestelde kleuren werken voor veel contrast, zoals op de foto…. Leuk voor een muur maar ook wanneer je colorblocking toepast met meubels.

 

GEOMETRISCHE VORMEN

Geometrische vormen zijn al een tijdje hip and happening en dit blijft ook nog even zo. Deze vormen kun je in het interieur terug laten komen in accessoires, behang of bijvoorbeeld een vloerkleed.
Wel geldt de stijlregel less is more dus overdrijf het niet en ga vooral voor een eyecatcher.

 

HOUT

Als er één materiaal is binnen het interieur dat echt mijn favoriet is, dan is het hout wel. Hout geeft iedere inrichting een natuurlijke look en geeft je ruimte meteen sfeer en gezelligheid.
Bij deze trend is het ook mogelijk om veel verschillende soorten hout bij elkaar te combineren. Begin met een mooie houten vloer (voor inspiratie check deze houten vloer van Karwei) en ga voor wat houten meubels in verschillende kleuren. Hout is vooral erg mooi in combinatie met (hoe kan het ook anders ;)) natuurtinten. Ga voor mosgroen, aardebruin en okergeel.
Love it!

 

HOLOGRAPHIC

Had ik al gezegd dat fashion en interieur heel dicht bij elkaar liggen? Dat zie je ook vooral terug komen in de holographic trend. Denk hierbij aan transparante producten met een regenboogglans, veel glitter en futuristische prints. Met het idee dat elk interieur wel een glansje en glittertje kan gebruiken. Ook metallic wordt graag gezien in 2018.

 

ZEEGROEN

De witte tegel is passé. Hiervoor in de plaats komt de tegel met een zeegroene kleur. Wanneer je deze kleur in je badkamer gebruikt krijg je meteen dat vakantie gevoel!  

 

EXOTISCH

Denk aan Curacao, aan Afrika en aan Cuba. Zon, strand, warmte en vooral heel veel kleur. Combineer franjes, kleurige stoffen, feestelijke materialen en flamingo’s voor een echte exotische look. Hier word je toch iedere dag van het jaar blij van?

 

 

 

Be inspired!

 

Liefs, Chris