Dit zijn mijn favoriete fashion bloggers

afbeelding van The Fashion Guitar

MY MOST FAVORITE…

Dit is alweer mijn vijfde jaar als blogger en het derde jaar dat ik Styled by Chris mijn eigen bedrijf mag noemen.
In 2013 startte ik een blog, vrij amateuristisch, maar met als doel mijn mode inspiratie te delen met anderen en een soort diary op te bouwen voor mezelf. Dat wat ik vroeger als jong meisje altijd schrijvend deed in een dagboek, begon toen online. Zonder pen en niet alleen meer zichtbaar voor mezelf….
Dat dit blog me heeft gebracht waar ik nu sta had ik nooit kunnen denken. Natuurlijk heb ik nog heel veel doelen en dromen, maar terugkijkend naar dag 1 en nu vijf jaar later ben ik best trots op wat ik al bereikt heb.

In de tijd dat ik startte met mijn blog was het fenomeen bloggers al wel een feit. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik vijf jaar eerder met dit alles was begonnen, mijn blog nu al een stuk groter zou zijn. De concurrentie was er al, om het zo maar te zeggen.

Zelf las ik ook al redelijk wat blogs en keek ik af en toe op Instagram (wat inmiddels bijna een dagtaak is geworden ;)). Deze bloggers groeiden ook, sommigen heel hard en anderen wat minder.
Vanaf het moment dat ik startte met bloggen heb ik altijd een aantal favorieten gehad. Ik keek dagelijks op hun blog of er nieuwe content op stond. Nu doe ik dat wat minder vaak maar deze bloggers zijn wel altijd mijn grote favoriet gebleven.

Vandaag deel ik ze met jou en vertel ik je waarom ik deze mode bloggers zo cool vind.

#1 THE FASHIONGUITAR

Photo credits: The Fashionguitar

The Fashionguitar is van Charlotte Groeneveld, een Nederlandse die inmiddels al een aantal jaar voor haar werk in New York woont. 
Ze begon als blogger omdat ze zelf veel blogs volgde maar vond dat de “real-factor” vaak ontbrak. Een persoonlijke touch die een blog onderscheidt van alle anderen die er zijn.
In vier jaar tijd dag en nacht bloggen maakte ze van haar blog haar fulltime baan. Toen ze zwanger werd van haar zoontje James plaatste ze regelmatig outfit posts en updates over haar zwangerschap. Ze kreeg een tweede kindje, Stella, en vertelde soms hoe moeilijk ze het vond het moederschap te combineren met haar blog. Maar ze zette door en werd één van de meest succesvolle mode bloggers die we kennen.
Tot het roer omsloeg…in 2014 werd er kanker geconstateerd en moest ze diverse malen worden geopereerd. Gelukkig geneesde ze. Waar ik vooral heel veel respect voor heb is dat ze haar verhaal, inclusief littekens, plaatste op haar blog.
Daarnas werd ze groter en groter en inmiddels is ze niet alleen in Nederland en New York een populaire blogger. Ze werkt met heel veel bekende mode merken en zit front row tijdens alle Fashion Weeks.
Haar stijl? Vrouwelijk, gewaagd en stoer. 
www.thefashionguitar.com

#2 MIKUTA

Photo credits: Mikutas

Zweedse Jacqueline Mikuta woont met haar vriend Klemens in Berlijn. Sinds 2015 hebben zij samen hun blog ‘Mikuta’.
Op hun blog lees je vooral over hun gezamenlijke passie voor reizen. Voor hun blog bezoeken en komen ze op de meest mooie plekken van de wereld waar ze steeds weer fantastische foto’s weten te maken. 
Naast reizen staat Mikuta vol met toffe outfits van Jacqueline. Ze heeft een hele stoere stijl die ze goed combineert met vrouwelijke prints en materialen zoals bloemen en kant.
Ik ben helemaal fan van de website en haar Instagram door de geweldige foto’s. Hiermee zijn ze echt uniek en ik ken geen andere blogger die zulke goede en mooie foto’s kan maken.
Op haar Instagram pagina (die je vind onder ‘Mikutas’) staan ook heel veel toffe foto’s die ze maakt met de nieuwe Samsung S9. Het schijnt dat dit de beste telefoon is voor het maken van professionele foto’s. Ik heb er toevallig ook net één besteld, en kan niet wachten hiermee aan de slag te gaan. Ben benieuwd of ik er net zulke mooie foto’s mee kan maken als zij ;))
www.mikuta.nu

#3   TRENDY TASTE

Photo credits: Trendy Taste

In 2011 startte de Spaanse Natalia haar blog ‘Trendy Taste’. Nu is ze een blogger met zo’n 500k volgers op Instagram en wordt ze uitgenodigd voor diverse shows tijdens de Fashion Weeks.
Met haar grote passie voor mode plaatst ze dagelijks nieuwe content op haar site en kun je haar ook volgen op You Tube.
Ik kan me heel goed identificeren met haar stijl en vind het super cool om te zien hoe ze in 7 jaar is gegroeid als mode blogger.
Ze schrijft voornamelijk over mode, trends en showt haar eigen stijl en outfits. Ook reist ze veel en neemt ze je mee naar deze (vaak warme) bestemmingen.
www.trendytaste.com

#4 SINCERELY JULES

Photo credits: Sincerely Jules

Als je een beetje bekend bent met mode bloggers, dan ken je deze zeker; Sincerely Jules. Zij is de blogger die ik als eerste ben gaan volgen en nog steeds lees ik haar blogs iedere week.
Ook ben ik fanatiek fan van haar Instagram pagina waarop ze de meest toffe foto’s plaatst.
Ze heeft een heel eigen stijl die je altijd herkent. Vrouwelijk, trendy en stoer. Ze draagt veel designer merken maar weet dit altijd heel goed te combineren met items van Zara en H&M. Op Instagram is ze één van de grootste bloggers met haar 4 miljoen (!) volgers, #goals.
www.sincerelyjules.com

Staat hier ook een van jouw favorites tussen of heb jij een tip voor een blogger die ik zeker moet gaan volgen? Let me know!

Liefs, Chris