Mijn tips om fit te blijven na je 35e

Foto van Chris met leren jack

FIT NA JE 35E

Het moment dat ik 30 werd, ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren. Ineens voelde ik me “oud” en dacht ik dat een hele hoop dingen niet meer voor mij zouden zijn, want ‘ik was nu eenmaal geen twintig meer’.
Onzin natuurlijk want in het leven bepaal JIJ wat je wilt, draagt en doet. Wil je nog een destroyed jeans dragen met je 50e? Lekker doen zeg ik, want als jij je er lekker in voelt dan past het bij je en straal je dit ook uit. Gaan stappen na je 35e? Natuurlijk doen! Dansen is gezond, maakt je vrolijk en geeft je ook nog eens een strakker lijf.

Wijsheid komt wel met de jaren, zeggen ze. Dat klopt vind ik, ik ben alweer vijf jaar verder en ga al inmiddels richting de 36…En de afgelopen vijf jaar hebben bij mij een hoop veranderd. Nog steeds voel ik me als 30 maar dan met veel meer zelfvertrouwen en meer schijt aan wat mensen vinden en denken. “Ik leef mijn leven zoals ik dat wil” aldus André Hazes, en zo is het maar net.

Aan de buitenkant zie ik wel dat er dingen veranderen. Ik krijg rimpels, mijn huid wordt slapper en ik heb het gevoel er meer aan te moeten doen om er healthy uit te zien. Toch krijg ik vaak complimenten dat ik er goed en gezond uit zie.

LOOKING GOOD FEELING GREAT

Vandaag dan ook mijn tips voor jou om fit te blijven en er op je best uit te zien, op de natuurlijke manier. Voor mij namelijk (nog) geen botox of plastische chirurgie ;))

This is how I do it:

 • GENIET!

  De allerbelangrijkste tip die ik je kan geven is: geniet! Want ondanks dat iedereen zijn tegenslagen en porties krijgt is het leven ook heel mooi en super leuk. Geniet hiervan en doe dit iedere dag!
  Probeer niet teveel stil te staan bij dingen die nog moeten komen maar leef vandaag en in het nu. Natuurlijk lukt mij dit ook niet altijd maar ik probeer dit wel zoveel mogelijk te doen.
  Ik kijk en lees weinig nieuws (tot irritatie van mijn vriend ;)) Niet omdat het me niks interesseert maar omdat er zoveel ellende in de wereld is waaraan je niet altijd wat kan doen. Waarom zou je daar dan een groot gedeelte van de dag mee bezig willen zijn?

 

 • HEALTHY LIFESTYLE

  Probeer gezond te leven. Ik ben geen bio-typje of iemand die alleen maar groenten en fruit eet. Ook ik begin de dag vaak met een boterham met hagelslag en neem zeker wel een snoepje (of twee) en een chocolaatje op een dag. Wel probeer ik alles met mate te doen en de balans te behouden.
  Heb ik in een weekend veel en slecht gegeten? Dan ga ik de dagen erop gezonder eten en minder snoepen. Zo zorg ik er ook voor dat mijn gewicht stabiel blijft. Een kilo meer of minder is zo erg nog niet. Zo lang het er maar geen twintig worden.
  Mocht je nu wel veel moeten afvallen dan kan ik je een proteïnedieet aanraden. Hoewel ik niet van dieten ben is dit een dieet dat geen afbreuk doet aan je spiermassa (die je keihard nodig hebt om vet te verbranden) en waarmee je wel alle voedingsstoffen binnen krijgt. Ook leer je hoe je gezonde recepten maakt en kun je na het dieet verder met je gezonde levensstijl.

 

 • WORK OUT

  Ga hardlopen, fietsen, zwemmen of naar de sportschool. Door te sporten voel je je fitter, energieker, vrolijker en krijg je een strakker lijf.
  En ja ook na je 35e kan dit lijf nog steeds. Het is nooit te laat om wat aan jezelf te veranderen. Maar begin ermee!
  Bij mij werkt fitness erg goed. Ik train met gewichten en maak mijn eigen krachttrainingsschema. Dit kun je gewoon van internet plukken en hiervoor heb je echt geen dure personal trainer nodig. Ik train alleen want dit werkt voor mij het beste. Maar iedereen is anders en voor ieder is er een sport die werkt. De enige manier om daar achter te komen is om het te gaan doen.
  Mocht het je in je eentje echt niet lukken, check dan eens de website van Personal Body Plan. Dit zou een hele goede drijfveer kunnen zijn. Velen gingen je voor en het werkt!

 

 • ZORG VOOR JEZELF

  Ga naar de kapper, schoonheidsspecialiste, zorg voor verzorgde nagels en gebruik wat make-up. Nu hoef je jezelf niet helemaal vol te smeren maar een likje mascara en een beetje lipgloss of lipstick doen al wonderen.
  Na je 35e heeft (bijna) elke vrouw wel iets van make-up nodig om er goed en verzorgd uit te zien. Ik hoor vaak het excuus dat er geen tijd voor is….geen tijd? Dan sta je 5 minuten eerder op, mascara zit er in een mum van tijd op.
  Tip: heb je kids? Maak je op tijdens het ontbijt, aan de ontbijt tafel. Scheelt heel veel tijd (én frustatie van de kids). Kids een broodje eten en jij fris en fruitig voor de dag!

 

Heb jij nu ook een ultieme tip om er goed uit te blijven zien? Laat het me weten! De beste tip plaats ik op mijn Instagram pagina :))

Liefs, Chris