Interieur inspiratie | Trends voor de woonkamer

 

Wat zijn dé interieur trends van dit jaar voor je woonkamer? Welke kleuren, materialen en stoffen ga je veel zien en hoe combineer je ze? Deze blog staat vol met trend inspiratie voor de woonkamers anno 2017.

 

 

TRENDS:

 

 • All about nature
  Breng de natuur in huis met deze trend. Mosgroen, lavendel en blauwgrijs. Deze kleuren passen heel mooi bij dit interieur en zorgen voor een rustige en relaxte sfeer in huis. Dit is absoluut mijn favoriete trend! Zodra je je huis binnenstapt ontvlucht je de drukte van de dag en kun je heerlijk bijkomen in een fantastische sfeer. Door de kleuren te combineren met échte natuurelementen zoals planten haal je de natuur letterlijk in huis.
  Kleuren die je als basis voor dit interieur kunt gebruiken zijn: natuurlijke, aardse groentinten. Ga daarnaast voor accentkleuren zoals paars, blauw en lila.
  Maak veel gebruik van kussen in verschillende materialen en vergeet ook de vloerkleden niet! Ga voor een hoogpolig vloerkleed die je voeten lekker warm houdt in de winter :))

 

 • Natural Nordic look
  Elementen uit de natuur en invloeden vanuit het noorden. Comfort is heel belangrijk bij deze trend. Maak veel gebruik van licht hout en ga voor pasteltinten. In combinatie met designlampen creëer je een nostalgische charme

 

 • Relaxing blue
  Wist je dat bijna de helft van alle mensen blauw als lievelingskleur heeft? Een interieur waar veel blauw in voorkomt is dan ook favoriet bij velen. In combinatie met zachte stoffen en warme houttinten creëer je een ontspannen en gezellige sfeer en oogt het geheel heel overzichtelijk en helder. Als kleur combineert wit als geen ander met blauw. Het contrast laat zowel wit als blauw wat meer leven.

 

 • Duurzaam
  Duurzaamheid is onze nieuwe levensstijl. Niet alleen denken we meer aan fit zijn en gezond eten. We zijn ons steeds meer bewust van de kwetsbaarheid van de aarde. Een zo duurzame en gezonde mogelijke leefomgeving? Dit doe je door zo veel mogelijk energie besparen, optimaal daglicht, voldoende isoleren en ventileren, ecologische verf en ergonomische meubels.

 

 

 

Liefs,
-♥-
Chris