The Investment Piece | De Little Black Dress

 

Een onmisbaar kledingstuk in je garderobe, op verschillende manieren draagbaar, tijdloos en daarom een item waarin je wilt investeren:
The investment piece’. 

Deze week een echte klassieker; de little black dress. Dit jurkje is een basisstuk waar je écht niet meer zonder kunt anno 2016. Ik raad je aan er meerdere in je kast te hebben hangen; één voor naar je werk, één voor een vrije dag en één voor een avond uit.

 

Voor ieder figuur, en dus voor iedere vrouw, is er een little black dress:

 

Zandloper
Jouw schouders zijn ongeveer net zo breed als je heupen en je hebt een duidelijke taille.
Wanneer je dit figuur hebt kun je eigenlijk alle modellen dragen. Zorg er wel voor dat je taille altijd zichtbaar blijft.

 

Peer figuur
Je hebt een smaller boven- dan onderlijf en hebt brede heupen en vollere (boven) benen.
Leg de nadruk op je taille en op de bovenkant van je lichaam. Door bijvoorbeeld een jurkje te kiezen met een patroon of print van boven. Een a-lijn of klokkend model staat jou ook erg goed.

 

Appel figuur
Je hebt een ronder figuur met een volle boven- en onderkant.
Zorg voor wat decolleté om het geheel wat luchtiger te maken (een hooggesloten hals geeft meer volume). Ga voor een a-lijn model.

 

Recht figuur
Je bent recht gebouwd en hebt geen duidelijke taille.
Creeër taille door een riem of elastiek in de jurk. Ga voor ronde vormen om meer balans te geven, zoals een ronde hals of een jurkje in een flared model.

 

Atletisch figuur
Je hebt brede schouders en rechte heupen.
Laat je schouders wat minder breed lijken door de nadruk te leggen op je heupen. Kies een jurkje dat op de heupen een riempje of elastiek heeft.

 

Ik heb een selectie gemaakt van een paar super mooie lbd’s, waarbij de eerste en de derde jurk de nadruk leggen op de taille en bij het tweede jurkje de nadruk wordt gelegd op de heupen.

Welke is jouw favoriet?

 

The-investment-piece-2

  1. Patrizia Pepe // 2. Polo Ralph Lauren // 3. Lauren Ralph Lauren

 

Liefs,
-♥-
Chris

 

1 Comment

Comments are closed.