Original jewelry | UNO de 50

Uno-de-50-1

Wanneer het aankomt op sieraden ben ik behoorlijk kieskeurig. Ik houd eigenlijk alleen van zilver (want goud staat mij niet zo mooi) en omdat ik vrij lang ben en wat grovere, grote handen heb is het voor mij een must dat de sieraden welke ik draag ook grof en groot zijn. Daarnaast houd ik vooral van tijdloze en stoere sieraden. Dus grof, groot, tijdloos en stoer… En dat laatste is misschien nog wel het allermoeilijkste wanneer ik op zoek ben naar een sieraad. Er zijn namelijk genoeg merken welke zilverkleurige en grove sieraden in de collectie hebben, maar vaak vind ik ze dan net niet stoer of uniek genoeg. 

Toen ik na mijn vakantie mijn overvolle mailbox opende las ik een persbericht van het Spaanse sieradenmerk jewelry UNO de 50. Ik kende het merk nog niet en nam een kijkje op de website.
UNO de 50 (uno de cincuenta) is een merk dat staat voor mensen met een sterke persoonlijkheid, een unieke stijl en welke gek zijn op trends. Eind jaren ’90 begon een groep kunstenaars met het ontwerpen van de sieraden. 50 items van ieder ontwerp (dat is ook waar de naam vandaan komt), althans dat was het idee. Inmiddels is het merk wereldwijd bekend en wordt het verkocht in 42 landen over de gehele wereld. Ook bekende bloggers, waaronder één van mijn favorieten “Trendy Taste”, worden regelmatig gespot met een sieraad van dit Spaanse merk.

En ik kan je vertellen, hier word ik vooral heel erg hebberig van…super mooie, handgemaakte en vooral unieke sieraden welke anders zijn dan een hele hoop merken welke ik ken.
Mijn favorieten zijn vooral de “Orbits & Lunar Phases” en de “Air, Water & Sand” collectie, en dan vooral de fashionable armbanden vind ik te gek. De sieraden worden gemixt en gematcht met materialen zoals leer, kunststof en glas. En doordat alle sieraden zwaar verzilverd zijn (15 micron) blijven ze super lang mooi. 
Mocht je nu juist wel van goud houden dan wordt je waarschijnlijk helemaal blij van de “Universe” collection. Een nieuwe lijn voor AW ’15 met mooie combi’s van Swarovski kristal en wat subtielere hippe sieraden van dit seizoen.

Op de webshop vind je de gehele collectie en het kan allemaal in Nederland worden bezorgd (yes!). Maar mocht je in de buurt van Amsterdam zijn (of er wellicht wonen, lucky you ;-)….er zit een shop op de Heiligeweg 41 (tussen de Kalverstraat en het Koningsplein) welke waarschijnlijk meer dan de moeite waard is om te bezoeken. 

Love,
-♥-
Chris

Uno-de-50-2

 

 

1 Comment

Comments are closed.