Jij en je kind in stijl, hoe doe je dat?

Me and my son :)

HIPPE OUDERS, HIP KIND

Zie je op straat een hippe moeder of vader, dan volgt er vaak een hip kind achteraan. Ik hoor een hoop moeders zich afvragen “hóe doen ze dat toch? De hele familie ziet eruit om door een ringetje te halen en ik ben blij als ik ‘s ochtends alleen al mijn mascara op heb kunnen doen”.

Ja ik moet eerlijk toegeven dat ik ook niet altijd ga voor super hip maar ook vaker kies voor comfortabel. Niet alleen voor mezelf maar ook voor Milan. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat hij er leuk uit ziet maar ik wil hier ook geen dagtaak aan hebben.

Milan’s kledingkast is vrij beperkt voor een moeder die elke minuut van de dag met mode bezig is. Maar juist deze kleine garderobe zorgt ervoor dat ik nooit lang hoef na te denken over zijn outfits. En bijkomend voordeel; ook papa kan snel een leuke outfit samenstellen ;))

Naast een kleine garderobe heb ik nog meer tips om ervoor te zorgen dat je kind er iedere dag leuk uit zonder hier heel veel tijd aan kwijt te zijn.

DIT ZIJN MIJN TIPS:

  • COMBINATIES

Denk goed na over de combinaties die je kunt maken met de kleding. Wanneer de meeste kleding uit de kast met elkaar te mixen en matchen is hoe je geen fashionista te zijn om de leukste outfits samen te stellen. En het scheelt je ook nog eens heel veel tijd in de ochtend (of ‘s avonds als je de setjes voor je kids alvast klaar legt)
Hoe ik dit doe? Ik koop een hoop kleding in één keer. De kleding die ik tussentijds koop probeer ik aan te passen aan hetgeen dat Milan al heeft. Dan is ook zijn nieuwe kleding makkelijk te combineren met de kleding die hij al in de kast heeft.

  • WEET WAT ER BIJ JE KIND PAST

Na het proberen van verschillende modellen, merken, kleuren en prints weet je op een gegeven moment wat je kindje leuk staat en wat minder. Trends zijn leuk maar niet alle trends staan leuk bij jouw kind (net zoals dat geldt voor jou).
Voor Milan heb ik een soort van vaste stijl die goed bij hem past en die hem leuk staat. Skinny jeans, denim overhemd, longsleeve met streepjes en kleine prints zijn hier wat voorbeelden van. Nop heeft hele leuke items die goed bij zijn stijl passen.
Wanneer ik een keer out of the box ga merk ik dat ik die kleding uiteindelijk toch sneller zat ben en minder vaak pak. Ik ga dus vaak voor “safe”. Dit zorgt voor veel minder miskopen en vermindert de keuzestress ;))

  • OVERZICHT

Zorg voor een goede overzichtelijke garderobe. Probeer zoveel mogelijk kleding in één kast te doen waardoor je meteen ziet wat er is. Zo kun je ook het makkelijkst setjes maken.
Qua schoenen ga ik vaak voor een kleur die vrijwel overal bij past (zwart, grijs, donkerblauw). Zo hoef je nooit na te denken of de schoenen wel kunnen. Die passen namelijk bij iedere outfit!

  • FAVORIETE WINKELS EN MERKEN

Heb je een favoriete winkel of een favoriet merk en zit de kleding hiervan goed? Maak het jezelf dan niet te moeilijk door steeds “iets anders” te willen. Deze kleding is niet voor niets favoriet.
Voor mij werken Zara en WE altijd heel goed voor Milan en ik koop hier dan ook veel kleding. Merken die ik ook heel leuk vindt zijn Little Indians, Nop en Name It. 
Ik ben een echte jongens mama, maar als het gaat om kinderkleding vind ik kleding voor meisjes nog leuker dan die voor jongens. Je hebt meer keuze in items (ook rokjes en jurkjes in plaats van alleen broeken en leggings) en in materialen (denk aan glitter, kant, tule). Ondanks ik niet voor een meisje kan shoppen ben ik wel fan van Le Big en CarlijnQ.

  • COMFORTABEL

De laatste tip is wel een beetje voor de hand liggend…Want een goede outfit begint natuurlijk bij kleding die comfortabel zit.
Milan heeft een paar van die kledingstukken die hij gewoon weigert aan te trekken. Ze zien er super leuk uit maar zitten hem blijkbaar niet goed.
Bij het kopen van kleding kijk ik naar het materiaal (is het zacht en ademt het voldoende), de rekbaarheid (kan het makkelijk over het hoofd) en de beweegbaarheid (kunnen ze met die ene broek nog steeds op een fiets stappen).
Wanneer ik deze 3 punten allemaal met ‘ja’ kan beantwoorden dan weet ik zeker dat Milan het niet zal weigeren. Nou ja, bijna zeker. Een kind ontwikkelt zijn eigen stijl namelijk sneller dan je denkt ;))

Liefs, Chris

 

Stylist Lizet Greve en haar dochtertje

 

 

Influencer Anouk Yve met haar zoon en dochtertje