Stylist Diary #4 & laatste look van 2018

NIEUWJAARS LOOK

Het is alweer bijna twee weken 2019 maar ik blik met deze outfit nog even terug naar vorig jaar. Deze look had je nog van me tegoed. Een fijne nieuwjaarslook; chique, stoer en met een paar geweldige laarzen.

Het jurkje is een “oldie” (zie hier nog een look met dit jurkje), de laarzen zijn nog wel in de winkel en online (nu volop in de sale!).
Hoewel deze outfit helemaal zwart is denk ik dat ik je komend jaar zal verrassen met meer kleur en prints. Zo bestond m’n garderobe tot twee jaar geleden voor meer dan 70 procent uit zwarte items. Nu is dat slechts 20 procent.
Met kleur kun je meer laten zien van je persoonlijkheid en kleuren geven mij een vrij en vrolijk gevoel. En dat wil je hebben, het liefst iedere dag!
Dus voor nu nog even een keertje all black, maar op naar meer kleur in 2019!

Afgelopen week stond veel in het teken van Milan’s verjaardag, het begin van de basisschool en kennismaken met de BSO. Hierbij een overzichtje van afgelopen week. Vanaf aanstaande maandag 14 januari gaat het “echte”  leven weer beginnen en komt er meer structuur in de week en in mijn werk ;))

VRIJDAG 04/01

Nu de basisschool nog niet is begonnen is de vrijdag m’n vrije dag met Milan. En omdat vandaag ook de laatste normale vrijdag is voordat hij start met school heb ik besloten er een feestje van te maken.
Het weer werkt niet echt mee vandaag, want het is regenachtig en grauw. Maar we gaan er toch samen uit. Na veel spelletjes, lego en bouwwerken gaan we rond de middag lekker een broodje eten bij Jordy’s in Kralingen. Hier eet je de lekkerste broodjes ei met avocado. De tosti’s voor kids zijn ook super, en….er is een speelhoek.
Behalve een kiekje op Instagram ben ik een beetje offline vandaag. Even quality time met mijn ventje.

ZATERDAG 05/01

De dag begint vandaag alsof ik een ware huisvrouw ben; het huis schoonmaken en boodschappen bestellen.
De boodschappen laten wij elke week thuis bezorgen. Ik ben dan ook vrijwel nooit in de supermarkt te vinden. Want ik haat boodschappen doen en mocht je me toch een keer tegen komen in de supermarkt dan ben ik waarschijnlijk alle vakken aan het checken voor dat ene ding dat ik nodig heb en ben vergeten te bestellen. Heb geen idee waar ik dingen kan vinden en eigenlijk ben ik daar helemaal tevreden mee. Bestellen werkt prima. Behalve als ik dan echt een keer naar de winkel moet…
s’ Avonds hebben we een verjaardagsfeestje van een van de buurtjes. Ik merk dat er een aantal mee doen met de ‘dry January’ challenge. Met een biertje in mijn hand besluit ik hier niet aan mee te doen.

ZONDAG 06/01

De zondag begint iets minder saai. Ik ga weer voor het eerst naar de sportschool. Een nieuwe sportschool waar de prijs van je abonnement afhankelijk is van hoeveel je traint die maand. Voor iedere keer dat je komt trainen krijg je 1 euro korting op je abonnement.
Dat is nog eens een motivatie om vaker de gym in te duiken!
Na een uurtje trainen vind ik het genoeg. Met harde tegenwind fiets ik over de Erasmusbrug terug naar huis. Ik zet meteen een scooter op mijn wishlist voor 2019. Maar voor nu is dit een prima cooling down.
Thuis begin ik aan de traktatie van Milan voor de creche. As. dinsdag gaat hij voor het laatst en omdat hij donderdag jarig is viert hij daar alvast zijn verjaardag.
Ik heb een originele gezonde traktatie gevonden op Pinterest en het ziet eruit als een klein klusje.
Uiteindelijk blijkt dat “klusje”  iets groter te zijn en ben ik bijna 3 uur bezig. Maar…Milan heeft wel een toffe traktatie en is zelf heel blij. Prima invulling van de zondagmiddag.

MAANDAG 07/01

Deze dag is compleet leeg in mijn agenda. En zo leeg als mijn agenda is, zo is ook de invulling van deze dag.
Wat dingen in huis gedaan, gewassen, gestreken en een film gekeken met Milan.

DINSDAG 08/01

De laatste dag creche! Met een mooie traktatie (al zeg ik het zelf ;)) en grote glimlach gaat ie dan hoor. Stoer ventje.
Ik zou vandaag de hele dag een meeting hebben maar deze wordt gecanceld door griep. Ik werk thuis en probeer een beetje vooruit te werken.
Einde van de dag haal ik Milan op en praten we samen over de dag. Als hij moe maar voldaan in bed ligt ga ik met mijn beste vriendin een hapje eten. Sushi it is! Hebben we een beetje last minute ingepland en dan zijn dit soort dates altijd de beste :))

WOENSDAG 09/01

Milan gaat vandaag zijn laatste dag wennen op school. Dit betekent voor mij een werkdag tot 14 uur (continue rooster).
Ik sta om kwart voor twee al bij school, want ben als de dood dat ik te laat kom.
Merk dat ik het zelf ook een beetje onwennig vind. Want; waar wacht je? Binnen of buiten? Waar komen de kinderen naar buiten? En kan ik nog even wat vragen aan de juf?
Ik besluit maar op de gang te wachten. Het gesprekje met de juf is meer een monoloog vanuit haar kant (luizenmoeder…iemand?) en na 1 minuut staan we weer buiten. Maar Milan heeft het fijn gehad vandaag. De eerste drie keer een halve dag wennen was pittig maar nu lijkt hij er wel naar uit te kijken om naar de grote school te gaan.
De middag spelen en lezen we samen. Als hij op bed ligt versier ik het huis want morgen is hij jarig!

DONDERDAG 10/01

We worden wakker van Milan die zingend in zijn bed ligt. Hij zingt ‘lang zal hij leven’, voor zichzelf. Zo schattig…
Op bed mag hij zijn cadeau uitpakken en zingen we nog uitgebreid samen. Daarna eten we een broodje. Alles in de relaxt stand. Geen school en geen werk vandaag.
Daarna mag hij beslissen wat we gaan doen. Eerst gaan we taartjes en koekjes eten bij zijn favoriete zaakje in de stad; Koekela. Daarna wil hij naar het strand. Helemaal leuk en ik ben fan van het strand….maar wel met lekker weer.
Het is koud en het regent en wij lopen op het strand. Top dit. Milan vraagt ons nog even waarom we geen handdoek hebben meegenomen. Hoe kids kunnen denken is toch heerlijk?
Half bevroren schuiven we na een uurtje aan in een horeca zaakje aan de boulevard. Lekker naast de open haard. Tosti eten en thee drinken. Wanneer het niet zo koud was had ik graag een biertje besteld.
Aan het einde van de dag rijden we terug naar Rotterdam en komen opa en oma op visite. Ze blijven eten en na het eten zetten we nog even de nieuwe trein van Milan in elkaar.
‘s Avonds ploffen San en ik op de bank en kijken we een serie. Moe maar super voldaan. Want wat was het een top dag vandaag! Zo leuk om je kind zelf dingen te laten uitzoeken en kiezen.
Want hoe ik het strand ook heb vervloekt in de regen, het was toch ook super gezellig.

NIEUWE FASE

Nu is hij toch echt 4 jaar, een mijlpaal, en op naar een nieuwe fase. En niet alleen voor hem. Want ook voor ons breekt een nieuwe fase aan. Zo kan ik meer tijd gaan besteden aan mijn bedrijf en begint Sander 1 februari met een nieuwe job.

Volgende week lees je over zijn eerste schoolweek en mijn eerste normale werkweek sinds Milan in ons leven is. Ik heb er onwijs veel zin in en vind het tegelijkertijd spannend hoe hij het gaat vinden op school en de BSO.

Vanaf aankomende week zul je meer lezen en zien van trends, inspiratie, styling en vanaf volgende week ook weer andere outfits.

See you next week!

Liefs, Chris