Online life vs. het echte leven

HET ECHTE LEVEN

Zie hier een foto van Milan en mij. Samen tijdens onze laatste fotoshoot. Zo’n fotoshoot die eigenlijk altijd draait om mij, want ik heb weer nieuwe foto’s nodig voor een outfit post op Styled by Chris (sorry mannen a.k.a. mijn mannen).

Inmiddels doe ik dit nu zo’n 4 jaar waarvan 3 jaar voor “het echie”. Als freelance stylist en blogger ben ik dagelijks bezig met mijn grote passie voor mode.
And I still love to do this everyday! In mijn spreekwoordelijke pen kruipen, mijn inspiratie delen voor trends, items en combinaties en het delen van mijn eigen outfits. Onbewerkt en niet ge-photoshopt. Want ik hou van echt.
Echte mensen die hun eigen stijl hebben en zich niet druk maken om wat anderen daarvan vinden. Echte looks; namelijk de outfits die je écht draagt en die niet bij elkaar zijn gezocht voor een shoot (dat doe je maar voor een magazine), en échte verhalen.

Helaas is bij online not everything real that you see. En misschien wel zelfs de meerderheid van wat je ziet niet. Online is soms zo tegenstrijdig met het echte leven.
Want wie wordt er ‘s ochtends nou echt wakker met de perfecte krul in z’n haar (lees: “I woke up like this”), en hoeveel vrouwen hebben nu daadwerkelijk die bilpartij die lijkt op het het abrikoos-symbooltje op Instagram…en welke vrouw van boven de 30 heeft nu echt geen rimpels….

Precies dit is dan ook de reden dat ik mijn foto’s niet bewerk. Al weet ik zelf ook wel dat wat minder lijnen of rimpeltjes, een wat strakkere huid en een natuurlijke glow mij goed zouden doen.
Maar ik kies er juist bewust voor om die oneffenheden te laten zien. Zo….

  • zie je me vaker met mijn haar vast, want met een kind heb je nu eenmaal niet iedere dag de tijd voor een complete föhn- en stijlsessie
  • draag ik inderdaad vaak dezelfde jeans. Want 1. het is nu eenmaal mijn lievelingsjeans en 2. na een korte nacht lig ik ‘s ochtends liever nog een kwartier langer in mijn bed dan dat ik voor mijn kast een compleet nieuwe outfit bij elkaar zoek
  • zie je niet de hele dag de mooiste foto’s van lunches en diners op mijn Instagram Stories voorbij komen. Want ik eet ‘s middags vaak gewoon een boterham met pindakaas

WHAT’S REAL

De foto die je hierboven ziet is in mijn ogen een fantastische foto. Het is een foto die goed is gelukt, want we staan er allebei leuk op, maar het is vooral een fantastische foto omdat ik weet hoe hij tot stand is gekomen. Iets met hoe een fotoshoot nu écht gaat, in real life dus. Wanneer ik naar deze foto kijk krijg ik dan ook steeds weer een glimlach op mijn gezicht.

Ben je ook benieuwd wat hieraan vooraf ging? Check dan even deze foto’s. Over “online life vs. real life” gesproken ;))

Liefs, Chris

 

 

THIS ONE IS FOR MILAN – LOVE YOU WITH ALL MY HEART –