Stylist Diary #2

TWEEDE GENERATIE DAGBOEK

Toen ik nog een klein meisje was schreef ik dagelijks in een dagboek. Dit dagboek werd een verzameling van persoonlijke verhalen, quotes, herinneringen, gedichten en muziek.
Alles wat ik meemaakte kwam ik dit persoonlijke boek.

Ik vond het heerlijk om alle leuke dingen op te schrijven om later als herinnering terug te lezen, en alle minder leuke dingen van me af te schrijven.
En ik bleek er goed in, in dat schrijven. Want uiteindelijk heeft het mij gebracht tot waar ik nu ben.

Nu ben ik freelance schrijfster, waarbij ik het liefst schrijf over alles dat met mode te maken heeft. Want mode is mijn grote passie.
Naast mode vind ik het ook leuk je een kijkje te geven in mijn leven als stylist en influencer, zoals dat tegenwoordig wordt genoemd.

Of ik mezelf een influencer voel? Nee totaal niet. Een inspirator dan? Ja dat wel. Ik probeer door mijn outfits en verhalen te laten zien dat je niet hoeft te doen wat iedereen doet maar dat je vooral moet uitgaan van jezelf, jouw persoonlijkheid en jouw persoonlijke stijl.

EVEN OVER DAT CONSISTENT ZIJN

Vorige week in mijn eerste diary vertelde ik over consistent zijn…want dat blijkt nog steeds een dingetje. Wel heb ik de afgelopen week nog harder mijn best gedaan en met resultaat, want er staan ineens 3 blogs online deze week! Het lijkt erop dat ik mijn draai weer een beetje heb gevonden en dat dit punt niet eenzaam en hoog bovenaan mijn goede voornemens lijstje hoeft te staan.

Dat gezegd hebbende kan ik nu ook meteen over naar mijn dagboek van afgelopen week….

VRIJDAG 14/12

Als je mijn dagboek van vorige week hebt gelezen weet je dat ik vandaag een groot kruis in mijn agenda heb staan. Niet omdat ik vrij ben maar omdat ik een presentatie ga doen van een grote show. Ik zal vanavond namelijk als host optreden van een grote awardshow in De Fabrique in Utrecht!

Tot een week geleden wilde ik dit alsnog gaan afzeggen, want de zenuwen leek ik niet meer onder controle te krijgen. Toch is het me gelukt om me er relaxt onder te gaan voelen en er zelfs zin in te krijgen.
Met goede, en een hoop, voorbereiding sta ik vanavond hopelijk te shinen op dat podium….

In de ochtend is het tijd voor het strijken van mijn outfit, mijn haar te wassen, make-up erop te doen en nog een paar keer te oefenen.
En dan ‘s middags om 14 uur vertrek ik in de auto naar Utrecht. Vind het toch best spannend allemaal, maar aan mijn outfit zal het niet liggen. Ik draag een super toffe zwarte jumpsuit en m’n nieuwe glitter enkellaarsjes. En net naar de kappert geweest, dus beter dan dit wordt het niet ;))
Outfit: zwarte jumpsuit, glitter enkellaarsjes en riem met grote zilveren gesp. Top!

ZATERDAG 15/12

Vannacht kwam ik, nog vol adrenaline, thuis binnen gelopen om 01.00 uur. Wat was het tof, en wat ging het goed ook! Ik heb gewoon een show gepresenteerd voor 200 man!
Toen ik op de basisschool mijn allereerste spreekbeurt deed over de panda had ik nooit verwacht dat ik dit ooit zou gaan doen. Maar wat een toffe ervaring.

Mijn stem heeft het helaas wel een beetje begeven. Ik merk aan mezelf dat de griep onderweg is en dat ik een beetje rustig aan moet gaan doen. Vandaag dan ook een rustig dagje ingepland, zonder afspraken. Ik hou ff m’n gemak.
Outfit: huispak (lees: joggingbroek en capuchon trui)

ZONDAG 16/12

Ahhhh helaas…alsnog ziek geworden! Met keelontsteking, een stem als een vent en een hoofd die uit elkaar klapt besluit ik me vandaag terug te trekken op de bank en in bed. Latersss…

Sander en Milan gaan samen naar de verjaardag van mijn nichtje in Amsterdam, die is 4 geworden.
Outfit: same like yesterday

MAANDAG 17/12

Die griep lijkt het toch wel serieus te nemen want zowel de dagen als de nachten verlopen verreweg van soepel. Opnieuw een dramatische nacht gehad (Milan wakker, mama wakker, Milan wakker, mama wakker enz enz) en opnieuw voel ik me niet top fit.
Toch nog maar even rustig aan doen dus.
Milan gaat vandaag zijn laatste ochtendje wennen op de basisschool en ik besluit mijn werk even te verplaatsen naar vanavond.

In de avond alsnog wat gewerkt, voornamelijk wat styling gedaan voor Zalon, en ga wat vroeger naar bed. Hopelijk morgen weer beter, fingers crossed.
Outfit: weer dat huispak (sorry heb gewoon echt geen zin om fatsoenlijke kleding aan te trekken)

DINSDAG 18/12

Het lijkt een never ending story te worden deze week, want ik ben nog steeds ziek.
Sander brengt Milan naar school, die schijnt wel redelijk ok te zijn, en ik schop mezelf uit bed om aan het werk te gaan. Agenda staat vol; 8 klanten te stylen en twee (betaalde) blogs schrijven.

Ik kan de thee met honing niet meer zien maar mijn keel gaat wel iets beter. Einde van de middag even snel douchen en hup naar de kinderopvang. Milan gaat namelijk kerststukjes maken en hierbij zijn ouder(s) uitgenodigd. Ik kan het gewoon niet maken om hier niet bij te zijn.
Dus 16.15 uur sharp ben ik aanwezig. Kerststukjes maken als een malle (onder honderd hoestbuien), maar kind blij is mama blij :))
Outfit: high waist jeans, paarse trui, riem van vrijdag en sneakers

WOENSDAG 19/12

Vandaag lijk ik me gelukkig iets beter te voelen. Het verschil ten opzichte van de dagen hiervoor is dat ik nu in de ochtend al energie heb om te gaan douchen en aan te kleden, dus ik ben op tijd ready, top!
Mijn schoonouders komen vandaag een dagje oppassen. Voor mij betekent dit een extra werkdag. En omdat ik deze nu best hard nodig heb nadat ik een aantal dagen veel minder heb gedaan dan normaal, ben ik ze extra dankbaar.

Opnieuw staat er een dag volgepland met Zalon klanten. Waarschijnlijk krijg ik die niet allemaal af vandaag en zal ik vanavond ook nog wel het een en ander moeten doen.
Daarnaast heb ik een fotoshoot voor outfit foto’s voor Van den Assem en wil ik hier ook meteen de blog voor schrijven.

De fotoshoot is erg tof geworden, ondanks mijn brakke hoofd. Verder kreeg ik niet alles af zoals verwacht, dus heb ‘s avonds nog wel even doorgewerkt.

Daarna de uitnodiging voor de verjaardags fissa van Milan en mij de deur uit gedaan; in januari worden we allebei een jaartje ouder (hij 4 en ik 24 ;))
Outfit: same like yesterday (ben ik nu die meid die zo met mode bezig is?!)

DONDERDAG 20/12

Wat een drama nacht weer! Milan bleek weer koorts te hebben en heb ik maar bij mij in bed genomen. Want, je zult het niet geloven, ook ik heb weer hoge koorts en hoest nog steeds de longen uit mijn lijf. We hebben slechts een paar uurtjes geslapen allemaal. Top nacht dus.

Vanmorgen Milan ziek gemeld bij de kinderdagopvang en ik ben ook niks waard vandaag.
Maar een voordeel aan dit alles; met de kerst zijn we sowieso beter!
Outfit: ik-ben-ziek-outfit alias huispak

 

Deze week is volledig anders gelopen dan andere weken en dan als gepland. De griep took over.
Maar het goede nieuws is wel dat Milan en ik aan de betere hand zijn en hopelijk van het weekend weer fit. Op naar een mooie kerst! (denk ik terwijl ik nog maar eens een kerstkransje neem)

Volgende week een gezelligere en vollere diary met kerst, goede voornemens en many more.

See you next week!

 

Liefs, Chris

 

 

 

 

2 Comments

 • Och meis, vreselijk dat je je zo naar voelt. Zo klote he als je zo ziek bent. Maar de presentatie heb je maar mooi gedaan!
  Leuk om te lezen je diaries!

  Liefs, Marjolijn

  • Hi Marjolein,
   Thanks voor je berichtje 🙂 Ja idd niet heel fijn…maar hopelijk snel beter nu 🙂 Top om te lezen dat je de diaries leuk vindt!
   Liefs, Chris

Comments are closed.