The Investment Piece | Boyfriend Jeans

Een onmisbaar kledingstuk in je garderobe, op verschillende manieren draagbaar, tijdloos en daarom een item waarin je wilt investeren: ‘The investment piece’.

Hoog bovenaan het lijstje van alle soorten jeans staat natuurlijk (naast de skinny) de boyfriend jeans. En anno 2016 kun je hier echt niet meer zonder. Natuurlijk moet het passen bij jouw stijl maar zelfs met een klassieke stijl kun je deze jeans heel goed combineren.

Waar moet je op letten bij een boyfriend jeans:

 • koop de jeans niet te wijd. Dit klinkt misschien wat gek, want hij is toch al wijd zou je zeggen. En dat klopt helemaal. Daarom draag je hem in je eigen maat en wanneer het lukt zelfs een maatje kleiner. Denim loopt altijd wat uit en de bedoeling van een boyfriend jeans is dat hij een boyfriend cut heeft maar geen hobbezak wordt.
 • zorg ervoor dat de pijpen niet te kort zijn. Beter iets te lang en oprollen dan hoog water.
 • kies er één die past bij jouw figuur. Hierbij heb ik één tip: alle details vallen en leggen de nadruk op je benen. Heb je een peerfiguur? Ga dan voor een donkere wassing met zo min mogelijk details. Heb je juist dunne benen? Kies dan voor een wassing met lichtere vlekken en/of scheuren aan de voorkant. Zo lijken je benen wat voller.
 • houdt altijd in gedachte dat wanneer je een boyfriend jeans draagt, je de bovenkant getailleerd houdt. Onderkant wijd = bovenkant getailleerd (en omgekeerd). Hierdoor houd je je lichaamsfiguur in balans.

Ik zocht alvast wat mooie varianten voor je op. Check ze hieronder en klik op de links om ze te shoppen.

Liefs,
-♥-

Chris

1 Comment

 • Ik vind de boyfriend-jeans stiekem heel erg leuk, en heb er ook twee van in mijn kast hangen, maar draag ze bijna nooit…
  Op 1 of andere manier vind ik ze niet flatterend, en ten tweede lijkt mijn achterwerk in deze broeken zo plat. Maar mss moet ik er ook gewoon lekker schijt aan hebben en het gewoon dragen!
  Leuke en inspirerende foto’s, ze zijn erg leuk te dragen met hoge hakken (en daarmee komen de billen ook weer beter uit, haha…)!

  Lieve groet,
  Marjolijn

Comments are closed.