Onze vakantie in de Toscane

Vakantie-Toscane-7

Wanneer ik dit schrijf ben ik alweer een weekje terug uit Italië. Door de snelle verkoop van ons huis (heel fijn!) en mijn overvolle werkschema was het me nog niet gelukt de vakantie kiekjes uit te zoeken.
Vandaag ben ik even afgeweken van mijn strakke planning om jou (en mezelf :)) even mee (terug) te nemen naar het mooie Toscane.

Een weekje vertoeven in Italië op een heerlijke plek midden in het mooie Toscaanse landschap was een cadeautje. Samen met mijn gezin en mijn schoonouders verbleven we 8 dagen in Fonte alla Lepre. Dit is een prachtig kleinschalig resort vlakbij het plaatsje Riparbella. 
Het is een plek om even bij te komen van de alledaagse drukte en te genieten van quality time met je geliefde(n).

Milan is bijna 1,5 jaar en voor hem was het de 3e keer met het vliegtuig. Omdat hij nog steeds geen groot fan is van auto rijden (én je in minder dan 2 uur in Florence bent) bleek dit ook nu de beste manier van reizen.
Alhoewel de vliegreis niet eens zo lang duurde, waren we toch wel de hele dag onderweg. Met de trein naar schiphol, de vliegreis zelf, auto ophalen in Florence en daarna 1,5 uur rijden naar plaats van bestemming.
En omdat reizen met een infant echt heel wat anders is dan wanneer je zonder kindje reist, weet ik inmiddels dat je écht goed voorbereid op reis moet gaan.

De beste tip die ik je kan geven is: wees relaxt en bereid je erop voor dat je kindje best een beetje van slag zal zijn van het reizen.
Bedenk je zelf maar eens welke ongemakken je tegen komt in de uren voordat je weggaat en voordat je eenmaal bent aangekomen op plaats van bestemming. Zo’n kleintje krijgt op één dag zoveel indrukken te verwerken, dat kan best weleens heftig voor ze zijn.

Eenmaal aangekomen in ons ruime en mooie appartement ben je de reis al snel weer vergeten. Milan voelde zich meteen thuis in “Bella Italia”. Nu hij kan lopen is het voor hem ook zoveel leuker. Hij is klaar om de wereld te ontdekken.
Dit deed hij het liefst de hele dag in een zwembroek of in zijn luier. Zoveel mama had meegenomen in de koffer (tja ik blijf een modepopje), zo weinig heeft Milan ervan aan gehad.
Lijkt me overigens heerlijk dat je daar nog niet zo over na hoeft te denken. Scheelt ook een hoop gesjouw met koffers ;))

Voordat we op vakantie gingen had ik nog aardig wat zomerkleertjes voor Milan geshopt bij OTTO. Hier hebben ze altijd geweldige items van oa Noppies. Uiteindelijk is alles weer in de koffer mee terug gegaan en wachten we hier nu op beter weer zodat hij zijn coole zomeritems kan gaan dragen. Ik geloof dat het weekend beter weer is voorspelt, dus dat gaat vast goed komen.

Wat betreft de vakantiefoto’s heb ik de leukste uitgezocht die ik graag met je wil delen. Zoals je kunt zien is de omgeving fantastisch en is dit wat mij betreft echt een plek die op het lijstje van “worlds best kept secrets” mag komen te staan….

Liefs,
-♥-
Chris

 

Vakantie-Toscane-2

Vakantie-Toscane-6

Vakantie-Toscane-5

Vakantie-Toscane-4

Vakantie-Toscane-10

Vakantie-Toscane-9

Vakantie-Toscane-3

Vakantie-Toscane-8

Vakantie-Toscane-1

 

 

 

Bewaren

2 Comments

 • Aaaaw, wat een onwijs leuk en guitig koppie heefg Milan toch! Lekker eigenwijze uitstraling heeft hij ook ☺️
  Jullie vakantie ziet er heerlijk uit zo. Kan me voorstellen dat jullie genoten hebben!

  Nu lekker nagenieten…

  Lieve groet,
  Marjolijn.

  • Aahhh dank je wel! Ja dat heeft hij zeker, het is echt al een mannetje haha. Met dit weer is het hier ook goed te doen. Hopen op een lange zomer in Nederland 🙂
   Liefs xx

Comments are closed.