Stylist Diary #10

EEN NIEUWE WEEK BIEDT NIEUWE KANSEN

Hola chicas! Zoals je misschien wel hebt gemerkt ben ik een beetje offline geweest. Zowel letterlijk offline als van internet, als offline in mijn hoofd. Milan was helaas opnieuw ziek geworden (dit keer buikgriep ahhh) en hierdoor had ik weinig tijd (en eerlijk gezegd ook geen zin) om veel online te doen.

Maar het goede nieuws is… dat vandaag officieel de lente is begonnen! En dat betekent dat het komende tijd mooier en beter weer zal worden, met als gevolg minder griepjes en virussen.
Want dit jaar waren we wel aan de beurt zeg maar. Milan is in drie maanden tijd maar liefst drie keer een week ziek geweest. Maar goed, fijn dat hij zich eindelijk weer wat beter begint te voelen.

En om die positieve trend voort te zetten dacht ik: vandaag gaat er wel een Diary online. Want ondanks ik opnieuw veel thuis ben geweest, hou ik je zo toch nog een beetje op de hoogte van de ins en outs ;))

VRIJDAG 15/03

Deze week eindigt met een stakingsdag op school. Milan is vandaag vrij. Helemaal gezellig zul je denken, ware het niet dat hij niet zo lekker is en we hierdoor niet heel veel kunnen doen vandaag. Gelukkig komt mijn moeder een paar uurtjes oppassen zodat ik kan gaan sporten.

Na het sporten fiets ik terug naar huis en besluit dat een sprong onder de douche nog wel even op zich kan laten wachten (lees: de hele dag in mijn o-zo schone sport outfit gelopen).
M’n moeder eet een broodje mee en ‘s middags heb ik een afspraak met een mogelijk oppasmeisje.
Ik verontschuldig me voor mijn look (ik besef me vervolgens meteen dat zij niet weet hoe ik er in het dagelijkse leven bij loop, dus zal het haar niet heel veel uitmaken denk ik, maar toch) en zitten vervolgens een uurtje met elkaar in gesprek.

Na het gesprek was het vrij snel duidelijk dat dit hem niet ging worden. Ze had weinig mogelijkheden om op te passen omdat ze net bij een nieuw gezin is gestart. Daar bedoel ik mee dat ze vrijwel alleen op zaterdagavond kan oppassen, en verder eigenlijk niet.

Dus de zoektocht naar een oppasmeisje continues….mocht je tips hebben; deze zijn meer dan welkom!

ZATERDAG 16/03

Van alle leuke plannen die we voor het weekend hadden gemaakt, komt om precies te zijn: niets. Milan blijkt toch echt buikgriep te hebben en ligt als een zielig hoopje de hele dag op de bank en in bed.
Einde van de dag ga ik nog wel even naar buiten voor wat boodschappen en rij ik door naar de zonnebank. Komt de zon niet naar mij, dan ga ik wel naar de zon.

 

 

ZONDAG 17/03

De zondag verloopt niet heel veel anders dan de zaterdag.
Sander gaat ‘s ochtends vroeg de deur uit om te gaan hardlopen. Vandaag heeft hij een duurloop training voor de marathon die hij binnenkort in Rotterdam gaat lopen. Vandaag als “oefening” loopt hij nog even 34 kilometer…je moet er maar zin in hebben…

MAANDAG 18/03

Na het afbellen van school, sta ik op met een raar gevoel in mijn maag. Ik lijk die buikgriep toch een beetje over te gaan nemen. Na een paar keer boven de wc te hebben gehangen, duiken Milan en ik samen “het grote bed” in.
Wel heb ik vandaag een shitload aan werk te doen. Laptop gaat mee in bed en tussen de powernaps door, probeer ik nog het een en ander af te maken.

 

Vandaag kreeg ik dit mooie kettinkje binnen met letter van Milan. Echt zilver en handgemaakt. Naast mooie kettingen maakt Flower Power Design ook toffe oorbellen, ringen en andere sieraden. Echt een tip! Niet gesponsord maar wel veel liefde hiervoor. Check instagram @flowerpower_design. De sieraden zijn (veilig) te bestellen via Etsy.com en je hebt ze binnen 8-10 werkdagen in huis.

 

DINSDAG 19/03

Het lijkt erop dat Milan zich wat beter voelt en we besluiten hem naar school te doen vandaag. Misschien heeft hij zo wat afleiding en mocht het echt niet gaan kan ik hem altijd ophalen.
Ik voel me gelukkig ook weer wat beter en ga aan het werk.

‘s Middags haal ik Milan op en rijden we door naar het consultatie bureau voor de laatste inenting. Menig moeder denk nu waarschijnlijk: waarom ga je een prik halen met een half ziek kind?. Nou, ik heb de afspraak al twee keer verzet en omdat het een belangrijke inenting is wil ik dit niet nog langer uitstellen (in het kader van ziek zijn, snap je)
Na de prik is Milan toch wel van slag dus rij ik voor afleiding naar de Action voor een cadeautje. En ja, het werkt. Hij vergeet zijn prik een beetje en gaat helemaal op in het zoeken naar een geschikt cadeau. Missie geslaagd.

WOENSDAG 20/03

De dag begint met boksen. Deze sport is echt perfect om 1. al je energie naar de kl*te te helpen en 2. deze energie na de workout snel weer terug te krijgen.
Vandaag is er een studiedag vanaf 12 uur. De kinderen zijn na 12 uur dus vrij van school. Echter stapelt mijn werk zich op en kan ik Milan vanmiddag niet nog een middag thuis houden. Hij wordt opgehaald door de bso en blijft daar tot half 5.

DONDERDAG 21/03

Je gaat het niet geloven, maar vandaag is er opnieuw een studiedag. Een hele dag zelfs.
Omdat wij buitenschoolse opvang hebben mag Milan op deze dagen wel de hele dag naar de bso. Er wordt dan ook gezorgd voor fruit en middageten en ze doen vaak een leuke activiteit. Hij kan lekker met zijn vriendjes spelen en papa en mama kunnen aan het werk.

Vandaag heb ik ook om 12 uur voor het eerst een afspraak bij een slaap oefentherapeut. Omdat de nachten nog steeds meer om te huilen zijn dan om te lachen, heb ik een afspraak gemaakt.

 

Zo’n therapeut is er om jou en je kindje te helpen het slaapritme weer op orde te krijgen. Vaak gaat het overdag ergens mis wanneer je kind slechte nachten heeft, dus we beginnen met een vragenformulier.

Dit formulier geeft inzicht hoe jouw kind om gaat met prikkels en geeft een score van mate van gevoeligheid voor prikkels. De therapeut maakt vervolgens een stappenplan om ervoor te zorgen dat deze prikkels handelbaar worden voor je kind en hij/zij hierdoor ook beter gaat slapen.

Ik vind het best wel spannend wat de uitkomst gaat worden. Maar tegelijkertijd kijk ik er ook naar uit om te weten wat het nu precies is waar Milan veel stress van heeft zodat we dit kunnen aanpakken.

De oplossing zorgt uiteindelijk voor betere nachten en minder huilen overdag. Fingers crossed…..

 

Snel weer fit, fris en fruitig worden mannetje! Dan kan je weer lekker spelen met je vriendjes <3

 

 

 

Ik hoop volgende week met meer fashion en outfits te kunnen komen! En met een beetje meer zon ;))
Tot volgende week!

 

Liefs,
Chris

 

PS: vind je het leuk om meer week diaries te lezen? Check hier de laatste Stylist Diary