Zo maak je je blog uniek en onderscheidend

ZO MAAK JE JE BLOG UNIEK EN ONDERSCHEIDEND

Bloggen, een fenomeen en waarschijnlijk kunnen we ook nooit meer zonder. Er zijn inmiddels miljoenen bloggers wereldwijd waaronder een hele hoop mode bloggers.
Ik geloof dat je nog steeds heel succesvol kunt zijn met een blog wanneer je uniek en onderscheidend bent.
Maar wat maakt een modeblog nu zo uniek en onderscheidend?

IT’S ALL ABOUT CONTENT

Content is key binnen de bloggers wereld. Zorg ervoor dat je iets “eigens” hebt want hiermee ben je uniek. Er is immers niemand zoals jij.

Daarnaast is het belangrijk dat je een sterk gevoel hebt voor schrijven. Bij mij is dit iets wat ik vanaf jongs af aan al doe. Als kind schreef ik kleine gedichtjes en hield ik altijd een dagboek bij waarin ik hele verhalen schreef.
Op latere leeftijd bleek dat ik goed was in het schrijven van grote lappen tekst en het maken van een Sinterklaas gedicht.
Het liefst schrijf ik nog elke dag met de hand. Wanneer ik zo schrijf ben ik het meest creatief en krijg ik steeds weer nieuwe ideeën.

PICTURE ME

En naast de tekst is er natuurlijk beeld. Anno 2017 kunnen we niet meer zonder beeld. We kijken elke dag meer en meer (on demand) video’s en lezen minder. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat bloggen over een paar jaar niet meer zal zijn, maar het verandert wel.
Beelden spreken tot de verbeelding en één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Instagram is niet voor niets zo enorm populair en een hoop bloggers zijn inmiddels ook vloggers geworden.

Natuurlijk denk ook ik hierover na. Dit zeker iets waar ik in de toekomst iets mee wil gaan doen. Echter kun je het maar één keer goed doen, dus beter te laat dan te vroeg in dit geval ?

Ok, nu over die foto’s…het begint natuurlijk met een kwalitatief goede camera.
Een paar jaar geleden was een telefoon hier niet geschikt voor geweest maar tegenwoordig kun je met een Samsung Galaxy S7 of een iPhone 7 al hele mooie foto’s maken voor Instagram en zelfs voor je blog.
Belangrijk hierbij is wel dat je weet hoe je je camera moet gebruiken om een perfecte foto te kunnen maken.

En hiervoor heb ik een aantal bruikbare tips:

  • Speel met licht of schaduw. Wanneer je op een donkere plek bent zet dan een voorwerp in het licht. Hierdoor komt het voorwerp heel mooi uit op de foto. Een iPhone 7 is hiervoor heel goed geschikt. Die maakt het beeld net iets lichter.
  • Gebruik het licht dat weerspiegelt via glazen van gebouwen. Hierdoor krijg je warmer en zachter licht dat zorgt voor een super mooie foto.
  • Kijk eens naar de hashtag #chasinglight. Zie hoe andere Instagrammers gebruik maken van licht.
  • Verdeel je beeld in 9 gelijke vlakken en zorg ervoor dat je onderwerp op één van de 4 snijpunten terecht komt.
  • Symmetrie is erg mooi. Bijvoorbeeld een gebouw dat er zowel links als rechts hetzelfde uit ziet. Ga er dan wel precies voor in het midden staan. Zo krijg je een rustige foto.
  • Wanneer je een portret maakt fotografeer dan nooit met tegenlicht.
  • Gebruik wanneer het wat donkerder is nooit een flitser. Dit maakt je foto flets. Maak liever gebruik van dat kleine beetje licht dat er is en zoek dat licht op. Ook hier geldt dat de iPhone 7 hiervoor het beste geschikt is wanneer je deze foto wilt maken met je smartphone.

Ik krijg vaak positieve reacties op de foto’s die ik plaats op mijn blog. Zelf ben ik nog steeds fan van deze foto’s.
Ik maak de foto’s voor mijn blog wel vaak met een digitale camera. Voor mij werkt dit gewoon beter.

Voor Instagram gebruik ik wel een smartphone omdat dit vaak wat sneller en makkelijker werkt. Ik ben overigens fan van de Instagram pagina van Sincerely Jules. Zij maakt prachtige foto’s én heeft een hele toffe kleding stijl.  

 

Liefs, Chris