Restylen van je interieur | Ready for fall

woonkamer styling

STYLE JE INTERIEUR VOOR HET NIEUWE SEIZOEN

De wisseling van een nieuw seizoen betekent bij mij niet alleen een update van m’n garderobe. Want nu we richting de herfst gaan mag het interieur niet achterblijven en klaar gestoomd worden voor het najaar.
Doordat ik veel vanuit huis werk, ben ik ook sneller geneigd het interieur een upgrade te geven. De meubels staan pas twee jaar dus die blijven nog even. Wel krijg ik steeds meer zin om bepaalde kamers of muren opnieuw te restylen met een likje verf of een tof behang. Maar helaas staat er geen geldboom in de tuin en heb ik niet alle tijd van de wereld om dit “even” te gaan doen. Dus pak ik het eerst wat kleiner aan.
Met verschillende accessoires zoals kussens, een nieuw vloerkleedje, wat andere planten en wat nieuwe trendy posters of schilderijen wordt het al snel anders en lijkt het alsof je in een compleet nieuw huis woont.

TIPS VOOR HET RESTYLEN VAN JE INTERIEUR

Hoe kun je je interieur nu net even anders maken zonder dat het je 1.heel veel geld kost en 2.heel veel tijd?

Dit zijn mijn tips!

  • bekijk per ruimte wat je zou willen veranderen en maak een wishlist. Wanneer je online of in de winkel iets tegenkomt, check eerst even of het op je wishlist staat. Zo niet, laat je het liggen. Zo ja, koop je het.
  • bekijk welke drie kleuren er het meeste voorkomen in je huis. Mocht je veel verschillende stylen hebben, doe dit dan per kamer. Op basis van deze kleuren bekijk je welke accentkleur je gaat toevoegen om het verschil te maken in seizoenen.
    Bijvoorbeeld: heb je veel zwart, groen en goud in je interieur? Ga dan voor een opvallende accentkleur in de lente en zomer (zoals koraal, roze of wat feller groen). In het najaar en de winter kies je een warme, rijke kleur en voeg je deze toe (zoals terracotta, okergeel of jaffa oranje). Zo haal je buiten echt naar binnen!
  • de kleur die je als accentkleur gaat gebruiken, gebruik je in stoffen (zoals kussens en een plaid) maar ook in accessoires (zoals posters, kaarsen, bloempotten etc)
  • de items met een accentkleur in huis schaf je budgetproof aan. Het gaat waarschijnlijk maar één of twee seizoenen mee en hierdoor raad ik je aan er niet teveel money in te investeren.

INTERIEUR WISHLIST

Mijn wishlist is ready en de komende weken en maanden zal er stapsgewijs steeds iets worden afgemaakt en/of worden veranderd. Milan’s kamer zal net even wat stoerder worden door een andere kleur op de muur en ik ben bezig met het stylen van een kleine kamer in een walking closet.
Voor in de woonkamer heb ik net een paar toffe nieuwe posters besteld bij Desenio. Hierbij heb ik juist niet gekozen voor een najaarse tint of foto, maar houden we de zomer wat langer in huis met deze holiday pics!

Wat ga jij in je huis veranderen deze herfst?

Liefs,
Chris

 

poster desenio

posters desenio

Posters van Desenio:

Op dressoir “The Shot”
Aan de wand van boven naar beneden (links naar rechts) “Coconut palm trees”, “Vintage camera”, “Sri Lanka palms”, “Cactus legs”, “Adventure awaits”