Citytrip naar Berlijn

 

Berlijn was in één woord geweldig!

Na maanden van voorpret was het afgelopen vrijdag dan zover. Samen met mijn beste vriendin op citytrip én tijdens deze trip mijn liefste aanmoedigen voor zijn allereerste marathon in zijn leven.
Met in onze ene kant een veels te volle koffer (lees: die van mij uiteraard een stuk groter en zwaarder dan die van haar ;)) en in onze andere hand een cappuccino stonden we ‘s ochtends op het perron van Rotterdam Centraal. Ons laatste tripje dateerde alweer van 3 jaar geleden. Destijds met een volle koffer én een volle buik want toen was ik hoogzwanger van Milan. De tijd vliegt voorbij en voor dit soort uitjes maken we allebei echt te weinig tijd vrij in onze agenda’s.  Jammer maar waar…

Na een treinreis van zo’n 6,5 uur kwamen we topfit en volledig bijgepraat aan op het station van Berlijn. Sommige mensen hebben na een paar uur niet zoveel gespreksstof meer, wij daarentegen kunnen blijven lullen.
Op het station van Berlijn een taxi gepakt die ons netjes voor ons hotel heeft afgezet. Inchecken, sleutel ophalen en op naar het appartement. We verbleven in het Flower’s Boardinghouse, een appartement hotel. Dit is echt een aanrader wanneer je een citytrip gaat maken in Berlijn! Het appartement ligt in een gezellige winkelstraat en is groot genoeg om tijdens je verblijf als “woning” te gaan zien. Inclusief volledig ingerichte keuken, grote bad- en woonkamer, slaapkamer en een ware inloopkast. 

Where to go?

Na het uitpakken van de koffers en een korte opfrisronde op zoek naar een leuk eettentje. Het uitpakken van mijn koffer doe ik eigenlijk altijd. Of ik nu om 3 uur ‘s middags of om 3 uur ‘s nachts aan kom, dit is vrijwel het eerste dat ik ga doen. Het klinkt een beetje autistisch (en dit is het waarschijnlijk ook), maar pas wanneer mijn koffer is uitgepakt voel ik me een beetje thuis. 
Eenmaal buiten vielen we met onze neus in de boter. Een appartement midden in de winkelstraat…Tja dat restaurant moest maar even wachten, eerst wat winkels afstruinen.
Na een korte shopronde op zoek naar een restaurant. Wanneer je al eens in Berlijn bent geweest zul je waarschijnlijk met me eens zijn dat er overal leuke restaurantjes zijn. Het vinden van een restaurant was een eitje en binnen no time zaten we gezellig aan de sangria in een leuke tapas tent. 
Bijkletsen, drinken, eten en lachen. Betalen, opsouten en slapen. Om het verhaal niet te lang te maken, dit was even de avond in een notendop….

Shop till you drop

Zaterdag stond in het teken van het ontdekken van de stad. Nu zijn hiervan een heleboel betekenissen, maar onze betekenis van het ontdekken van een stad is vooral shoppen, eten, drinken en ondertussen wat van de stad zien. Ik ben geen complete cultuurbarbaar maar kom er aardig in de buurt. Ik snuif cultuur wel op wanneer ik struin door de stad ;))

Tip: ontbijten doe je bij Distrikt Coffee. Healthy yoghurt met vers fruit en granola, heerlijke pancakes en de beste koffie in town.

In de avond erg goed gegeten bij (opnieuw) een tapas restaurant en daarna tot in de late uurtjes doorgebracht in de kroeg en club. Mocht je uit willen gaan in Berlijn, er wordt voornamelijk techno gedraaid. Is dit niet helemaal jouw ding dan kun je terecht bij Yaam. Een latin underground club met relaxte vibe en heerlijke dansmuziek.

Het werd een latertje; half 5 om precies te zijn…nog 3 schamele uurtjes slapen en dan gaat de wekker voor de grote dag; Sander zijn eerste marathon!

Zondag

Vandaag staat in het teken van de marathon van Berlijn. Samen met zijn broer en broertje loopt Sander zijn allereerste marathon. Met een klein katertje, een warm croissant en wat flesjes water voor de boys stonden we voor negen uur buiten ons hotel. Vandaag hadden we slechts één doel; de jongens aanmoedigen. Bij 10 kilometer kwamen ze nog fris en fruitig voorbij gerend. En zo ook na 35 kilometer. Ik kan het mezelf niet voorstellen ooit een marathon te lopen (ik word serieus al moe van het idee) maar deze boys hebben het gewoon geflikt! In minder dan 3 uur en drie kwartier hebben ze alle drie de marathon uitgelopen. Zo trots al een pauw (met ook de look-a-like van dit dier na een dag vol regenbuien) stonden we bij de finish. Helaas door de drukte hebben we daar geen glimp meer van ze kunnen opvangen.
Na maanden van trainen, gezond eten, geen alcohol een een heleboel motivatie hebben ze het geflikt. Wat een prestatie. I’m so f***ing proud of you!!
‘s Avonds met z’n allen uit eten, inclusief een goed Duits biertje natuurlijk, want dat hadden ze wel verdiend.

The day after….

Maandag was ons laatste dagje. Na een fantastische nachtrust (dit keer niet sarcastisch bedoeld) nog even genieten van een heerlijk frühstück en op naar het station.
En net als op de heenreis raakten we ook op de terugweg niet uitgesproken. Still never a dull moment :))

Berlijn je was echt fantastisch! We will be back!

Liefs, Chris

 

 

BERLIN’S LOOK:

Rokje met luipaardprint – no brand
T-shirt – Audace Copenhagen (via Miinto)
Bikerjack – The Cherry Picker
Sneakers – Vans
Tas – The Cherry Picker

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

 • Wat een leuk verhaal heb je geschreven!
  Ik herken dat: niet uitgeluld raken met je beste vriendin. Zoooo fijn… ?
  Mooi outfit heb je daar aan op de foto’s…
  Dat jack blijft toch erg leuk! Zal ik wel… zal ik niet. Twijfel erg over de maat… heb je dr jas überhaubt nog wel?

  Liefs,
  Marjolijn

 • Hi Marjolein!
  Dank je 🙂 Ja heel fijn he? <3 Het jack heb ik nog! Hij is zooo mooi! En zo makkelijk te combineren. Wil je niet overhalen hoor 😉
  xxx Chris

Comments are closed.