De ontwikkeling van een trend

bikerboots-5

 

Waar ze een aantal jaar geleden nog maar weinig werden gezien liggen schoenenwinkels er nu vol mee; bikerboots. Ik ben al fan vanaf de allereerste dag van deze trend zoals je weet en ik merk dat degenen die destijds nog erg moesten wennen nu ook overstag gaan.

Tijdens mijn inkopen in Parijs gisteren (hier later deze week meer over) had ik het daar nog over met een vriendin. Hoe leuk en interessant dat is; de ontwikkeling van een trend.
Zo ontstaat een trend ergens; op de catwalk, bij een celebrity of op straat. Deze trend wordt vervolgens opgepikt door zogenaamde “trendwatchers”.
Deze trendwatchers geven deze trend door en de fashion industrie gaat ermee aan de slag. Snel daarna volgt het item in de winkel maar dan in beperkte oplage (ik weet nog heel goed hoe hard ik heb moeten zoeken naar mijn allereerste veterlaarsjes….)
Een jaar later zie je de trend al wat vaker en wanneer je nog een jaartje wacht is hij klaar voor het grote publiek.

Zo zie je dat een trend best even nodig heeft voordat de meeste mensen hier enigszins gewend aan zijn. En dan begint vaak het echte leuk vinden pas.
Ik ben geen trendsetter maar merk dat ik vaak wel wat voorloop op het grote publiek (ben niet voor niets een modemeisje natuurlijk ;))
Ik krijg dan ook vaak opmerkingen bij mijn outfits zoals; ‘apart’, ‘o ja, ja wel leuk maar niet voor mij’ en ‘ik moet hier echt heel erg aan wennen’. Vooral de term “apart” is niet altijd positief weet ik uit ervaring haha. Niet zo gek eigenlijk als je je bedenkt dat dit algehele wennen zo’n twee jaar in beslag neemt. 
Het grappige is dat juist de mensen die deze opmerkingen geven, na twee jaar zelf op zoek gaan naar dit ene item…..

Zo was het ooit ook met bikerboots. In het begin ‘te grof’, ‘te stoer’ en ‘niet voor mij’, aldus een hoop mensen om me heen. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder is het een ware basic onder de schoenen geworden. En één waar we de komende jaren zeker nog niet vanaf zijn.
Ik ga dan ook vrolijk door met het dragen van deze favoriet. En vandaag in een nieuw jasje. Letterlijk en figuurlijk. Deze stoere boots heb ik gecombineerd met een fijne jas in de trendkleur van het seizoen <3

PS: en mocht je nu niet kunnen wachten en echt willen weten wat ik heb ingekocht in Parijs, hou dan mijn nieuwe Instagram pagina in de gaten; The Cherry Picker.

Liefs,
-♥-
Chris

 

bikerboots-2

bikerboots-6

bikerboots-4

 

SHOP MIJN LOOK:

Okergele jas – The Cherry Picker
(webshop binnenkort online, je kunt me wel een mailtje sturen)

Jeans – Only

Bikerboots – Nubikk (via assem.nl)

Tas – Rebecca Minkoff

 

 

 

 

 

 

1 Comment

Comments are closed.