Zo draag ik de geruite blazer

Sneakers, ripped jeans, wit 't-shirt en geruite blazer

 DUBBEL CHECK DE CHECKED BLAZER

In een van mijn laatste ‘How to Style’ posts schreef ik laatst al over de checked blazer (ofwel de blazer met ruit). Vandaag laat ik je zien hoe ik hem het liefste draag.

Ondanks ik niets van mezelf mocht shoppen, kon ik het niet laten dit geruite jasje mee te nemen toen ik ‘even’ ging kijken bij de nieuwe collectie van Zara. Ik paste hem aan en dacht; ok Chris, deze kun je dus écht niet laten hangen. En wanneer ik zo’n momentje heb blijkt dat achteraf vaak een hele goede aanschaf te zijn.
Die goede koop bleek een week later wel aan het feit dat ik hem die week al maar liefst 3 keer had gedragen. En alle drie de keren op een andere manier.
En dat is nu precies hetgeen ik zo leuk vind aan dit jasje. Je kunt hem op zoveel verschillende manieren combineren dat je hem met een gerust hart een week lang elke dag aan kunt (dan breng je hem gewoon wat eerder naar de stomerij dan de rest van je jasjes ;)).

OOTD

Ik droeg hem al eerder met een zwarte pantalon en een flared jeans maar de outfit die ik vandaag aan je laat zien is mijn best of three.
Heel tof om te zien hoe het jasje met klassieke print en wat ‘oma-achtige uitstraling’ (volgens mijn vriend lief, dank je wel nogmaals ;)) met een destroyed jeans en een paar grove sneakers wordt omgeturnd tot een trendy wannahave.

EEN GEHEEL

Ik draag een basic wit t-shirt met tekst die eigenlijk altijd goed is en past onder welk jasje dan ook. Deze basics koop ik het liefst niet bij een h&m of Zara maar hierin probeer ik juist wat meer te investeren. Dit omdat ik deze basics gewoon heel vaak draag (en was). Doordat ze van een mooie kwaliteit zijn blijven ze veel langer mooi en kun je ze veel vaker aan.
De jeans zie je best vaak voorbij komen, maar dit is zo’n item waar ik in woon. Ik draag hem helemaal af en koop daarna een nieuwe waar weer hetzelfde mee gebeurt.
Jeans passen zo goed bij mij dat ik ze bijna dagelijks draag. Ik telde er laatst 15 (!) in mijn garderobe. Ook niet helemaal normaal, maar goed dat is een hele andere discussie.
En dan over van de jeans naar de sneakers. Hallo nieuwe sneakers! Zo blij als een kind ben ik met mijn nieuwe pattas. Stoer, grof en ze hebben precies de goede kleuren. Makkelijk te combineren ook en helemaal top voor de lente.

Neem al die losse items en draag ze gewoon lekker samen. Niet omdat ze qua kleur of stijl zo goed bij elkaar passen maar omdat ze het gewoon lekker doen samen. Althans dat is mijn mening.

Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Liefs, Chris

 

OUTFIT VAN VANDAAG:

Blazer met ruit – Zara
Jeans – G-Star Raw (vergelijkbaar en in de sale)
T-shirt – Miinto
Sneakers – Nike Court Borough
Tas – Gianni Chiarini GUM