Liefde voor mijn Nikes

Perfect! Stoere jeans, fleurige top en my lovely Nikes!

JE MOET NIET ZITTEN AAN ME…..

Als klein meisje was ik al elke dag van de week bezig met mode. Ik weet nog goed dat ik zo rond de puberteit iedere maand “kleedgeld” kreeg van mijn ouders. Het klinkt alsof ik dan een hele zak geld kreeg om een geheel nieuwe garderobe bij elkaar te shoppen. Nee, dat was niet het geval haha.
Mijn maandelijkse kleedgeld was voldoende om de kleding die ik had “af te kunnen dragen” en nieuwe te kunnen kopen. Ik was gek op merkkleding dus na het kopen van een paar t-shirts was ik meestal al door mijn geld heen voor de hele maand (ik ontdekte vrij laat de H&M en vond dat destijds niet zo bijzonder ;))

Ik had vaak één jeans die ik bijna elke dag droeg. Mijn lievelings was een Levi’s, een 501. Iconisch en tijdloos. Zo blijkt wel anno 2018 nu Levi’s nog steeds f*cking hot and happening is.
Ook had ik in die tijd geen kast vol met schoenen zoals ik die nu heb. Ik had een aantal paar die ik afwisselde. Een paar zwarte Dr.Martens, een paar laarsjes en een paar sneakers, waarvan mijn eerste paar Nikes waren. Nike Air Max. De oldschool babies in beige met het donkerblauwe Nike logo.

En wat was ik verliefd op deze schoenen. Ik droeg ze elke dag en naar elke gelegenheid, ook tijdens een diner of verjaardag waarbij mijn moeder mij liever zag in een wat netter “pak” (sorry mam ;)).
In deze periode is waarschijnlijk ook mijn vrees voor vlekken op schoenen ontstaan. Een vlek op een schoen is voor mij een no-go en je zult mij nooit, never nooit, zien met vieze schoenen. Waarvan akte.
Aangezien ik toen slechts één paar had kun je je voorstellen dat ik hier onwijs zuinig op was. Ik moest er niet aan denken om ermee de kroeg in te gaan. En dat is tot de dag van vandaag nog steeds niet veranderd.

IEDER JAAR EEN ANDER PAAR NIKES

De liefde voor Nikes was dus al jong geboren. Want niet alleen vond ik deze sneaker altijd tof staan, ze zaten ook nog eens zo verschrikkelijk lekker, daar kon geen enkele andere sneaker tegenop.
Nu, 20 jaar later, loop ik het liefst nog elke dag op Nikes. Mijn allereerste paar heb ik helaas niet meer, maar deze heeft wel plaatsgemaakt voor zo’n 13 andere. Van de witte Air Force ‘1 tot aan de laatste Air Max 270, ik vind ze allemaal even tof.
Wat dit merk echt bijzonder maakt is dat Nikes gewoon tijdloos zijn. Ze gaan never out of style. En ze passen bij elke leeftijd. 
En je draagt ze allang niet meer alleen onder een jeans. Juist de combinatie met vrouwelijke items, zoals sexy jurkjes, lange rokken en zakelijke pantalons doen het super goed met deze favorites.

NIEUWE LIEFDE

Wat betreft mode merk ik dat ik ieder jaar meer durf. Niet alleen qua kledingstukken, meer kleur en prints, maar ook qua sneakers.
Chunky, grove Nikes zijn momenteel mijn favoriet. De Air Max 270 stonden al even op mijn verlanglijstje en als ik ze zie word ik hier nog steeds helemaal blij van. Na het kopen van dit paar stonden de volgende Nikes alweer op mijn wishlist; de Nike Air Max 97. Dit super toffe model is momenteel één van mijn favorieten van Nike. Vooral de kleur metallic gold vind ik zooo mooi.
Wat deze sneaker zo bijzonder maakt? Eigenlijk is het een vrij mannelijk model, en dus extra edgy voor een vrouw. Hij is wat grover dan de Air Max 1 maar je voet lijkt er wonderbaarlijk niet enorm groot in. Vooral heel tof onder een jurkje! Check for yourself ;))

Want de mindere kant van een sneaker freak zijn, is dat je altijd bezig bent en blijft met nieuwe releases.
Maar omdat ik het qua werk best druk heb met styling en schrijven en ook een zoontje heb die op mijn “vrije” dagen mijn aandacht vraagt, lukt het me niet altijd om bij te blijven.
De laatste releases gaan dan ook vaak aan me voorbij. Ik zie ze wat later waardoor ze meestal al uitverkocht zijn. Wel goed v00r mijn portemonnee, dat dan weer wel ;))

Hieronder neem ik jullie even mee door de tijd, met mijn favorites aller tijden…

 

Grijze dress, witte Nike sneakers, zonnebril op, kom maar op!

 

Liefs, Chris

 

 

 

2 Comments

Comments are closed.