How to Style | Print met Print

Chris, draagt zwarte rok met print blouse

PRINTS PRINTS PRINTS

De print outfit vliegt je momenteel om de oren; panter, bloemen, strepen, ruiten en geometrische prints. De designers mixen en matchen er flink op los en de winkels liggen er overvol mee.
Op het eerste gezicht lijkt het makkelijk dat mixen en matchen met prints. Heel makkelijk zelfs. Maar niets is minder waar. Met meerdere prints in één outfit, en dan specifiek met print op print, kun je ook flink de plank mis slaan.

Hoe zorg je er nu voor dat je geen fashion faux pas maakt wanneer je lekker aan de slag gaat met het mixen van prints?

Ik heb vandaag een aantal fijne tips voor je hoe je je outfit speels maakt en houdt, hoe je ervoor zorgt dat je (print)outfit bij je leeftijd past en vertel ik je de do’s en dont’s op het gebied van het combineren met prints. Zo houdt je de balans:

GOUDEN TIPS

  • Kies één kleurtint en laat deze terugkomen in je outfit. Heb je een groene rok met bloemenprint? Ga dan voor een bovenstuk met een groene ondertoon. Bijvoorbeeld een groen wit gestreepte top. 

 

  • Met het streepje kom ik gelijk bij tip 2; een bretonse streep kun je namelijk met elke print combineren. Ja met élke print. Een broek met panterprintje? Een shirt met zwart witte of blauw witte streep matcht prachtig. 

 

  • Ga voor hetzelfde printje. Neem als voorbeeld mijn outfit van vandaag. De panterprint op deze heerlijke platform sneakers werkt top met het printje op de blouse. Niet saai en voorspelbaar maar juist speels en stijlvol.

 

  • Draag een effen kleur tussen twee prints. Zo breek je de drukte in je outfit en creëer je meer balans.

 

  • Ga voor een combinatie van fijne prints bij elkaar. Liever een fijne bloemenprint met een fijn panterprintje dan groot met groots.

 

  • Ben je geen 21 meer? Draag dan geen prints in een hele felle kleur (van felle kleuren ben ik sowieso geen fan ;)). Dit oogt goedkoop en jong. En je wilt toch geen ‘lyceum van de achterkant’ en een ‘museum van de voorkant’ zijn?!

 

  • Ga voor kwaliteit. Een “goedkoop” printje ziet er een stuk minder mooi uit dan een “duurder printje”. Klinkt gek, maar is waar. Een panterrok van Baum und Pferdgarten is toch net even anders dan die van de Primark…

 

  • En de aller belangrijkste tip die ik je kan geven…blijf bij jezelf! Of het nu in is of niet, draag wat jij mooi vindt en wat bij je (stijl) past. Is een bloemenprint heel hip maar voel je je er een tuttie in? Niet doen! Lekker laten liggen en een print dragen die wel bij je past.
    Prints raken never out of style en zien we elk seizoen weer terug komen. En don’t forget; de panterprint kan áltijd.

 

Liefs, Chris

 

Print outfit en helemaal compleet met deze te gekke sneakers van Manfield

OUTFIT VAN VANDAAG:

Blouse met tijgertjes – River Island
Rok – Zara
Sneakers – Manfield