Zo draag ik sportsokken in sneakers

 

BACK TO THE 90’S

Laten we even terug gaan naar de jaren ’90. De tijd van mijn allereerste Nike Air Max, het huren van een video bij Videoland, Pacman spelen vanaf een floppy disc en de tijd van witte sportsokken met grote logo’s.
Een leven zonder Nike Air Max is inmiddels ondenkbaar, films kijken doe je nu op Netflix en floppy’s hebben plaatsgemaakt voor usb sticks.

Die grote witte sportsokken waren lange tijd verdwenen en verbannen uit modelandschap, maar nu lijken deze sokken met grote merk logo’s hard op weg te zijn naar een comeback.
Ik schreef laatst al een Style blog over het dragen van sportsokken in sneakers en liet je een aantal dagen laten op mijn Instagram stories zien dat ik mezelf niet kon weerstaan twee paar aan te schaffen.

THE BIGGER THE BETTER

Et voilà, dit zijn ze dan; de roze sportsokken van Adidas. Ze zijn eigenlijk het leukst in combinatie met een rok of jurk. Vandaar je er even op hebt moeten wachten (ik doe namelijk pas een jurk of rok aan wanneer het boven de 15 graden is ;))

Mijn benen kunnen dan nog wel wat kleur gebruiken maar met deze hoge sokken is daar nu gelukkig niet zoveel van te zien. Hoge sportsokken vind ik het leukst in sneakers met een rok (of jurk). Ik kies dan voor Vans omdat deze niet zo grof zijn en het geheel er dan niet al te grof en groot uit ziet.
Want wil je deze trend dragen wees je er dan van bewust dat je benen een stukje korter en voller lijken. Dit komt doordat de sok stopt bij het “dikkere” deel van je been. Hier leg je dan ook meer nadruk op.

Deze rok kocht ik in Milaan bij &Other Stories. Ik had hem nog niet gedragen omdat ik wachtte op blote-benen-weer. Je kunt hem heel netjes dragen, in je taille met een blouse en enkellaarsjes, maar ook stoer. Het see-through gedeelte vind ik helemaal leuk.
Een t-shirt en een bikerjack maken de look voor mij af.

Ik droeg deze outfit afgelopen week naar een netwerk bijeenkomst. Misschien niet een outfit waaraan je zou denken bij zo’n soort gelegenheid maar ik koos bewust voor deze look om zichtbaar te zijn en mijn stijl te laten zien. Ik was inderdaad de meest opvallende van alle vrouwen maar kreeg hierdoor ook veel positieve aandacht. Mission completed.

Ik ben benieuwd wat je van mijn look vindt en of jij ook zulke sportsokken in sneakers zou dragen! Let me know in een reactie onder deze post :))

Liefs, Chris

 

 

OUTFIT VAN VANDAAG:

Adidas sportsokken – Urban Outfitters (hier vergelijkbaar)
Rok met mesh – &Other Stories
Sneakers – Vans
T-shirt – LEE